Borárverést rendez a Tokaji Borlovagrend

Tokaj

Április 27-én tartja a Tokaji Borlovagrend első, nagyszabású borárverését egy háromnapos, a tokaji borok körül forgó rendezvénysorozat csúcspontjaként a sárospataki várban. A Tokaji Borlovagrend alapító tagjainak 2012. szeptember 22-i összejövetele óta megújult erővel törekszik azon fő célja felé, hogy Tokajt az őt megillető piedesztálra visszaemelje.

A Lovagrend a borvidék legjobb termelőit, főként pedig a termőhely egyediségében és az itt készülő borok kivételes karakterében hívőket fogja össze egy szervezetbe. A világ első zárt borvidékeként Tokaj vitathatatlanul a világ egyik legkiemelkedőbb termőhelye, ahol az elmúlt két évtizedben új borstílusok és kifejezésmódok alakultak ki száraz és édes kategóriában egyaránt. A rendezvény ideje alatt a borárverés lehetőség arra, hogy ebbe a gazdagságba belepillanthassunk. A Tokaji Borlovagrend a borvidék legjobb termelőinek köréből származó, huszonkét egyedülálló tételt tesz ebben a formában elérhetővé egy-egy gönci hordónyi, tehát 136 literes mennyiségben, míg a különleges eszenciákból csupán 10-10 liter kerül kalapács alá. A tételek minőségét független, neves borszakértőkből álló bizottság ellenőrzi az árverés napján való bemutatásukig, illetve azon túl, amíg palackba nem kerülnek. A tokaj-hegyaljai kultúrtáj javára e különleges tételek megvásárlói nem csupán egy egyedülálló tokaji birtokába jutnak, de egyben a tokaj-hegyaljai világörökségi kultúrtáj megóvásához és fejlődéséhez is hozzájárulnak. További információ a www.tokajiborlovagrend.hu oldalon található.

Kapcsolódó cikkeink

Nem rendezi meg az American Sniper (Amerikai mesterlövész) című filmet Steven Spielberg - közölte kedden szóvivője. Spielberg májusban jelentette be, hogy filmet forgat az amerikai hadsereg legjobb mesterlövészének tartott Chris Kyle önéletírásából.

hirado.hu

Mintegy harminc külföldi előadó részvételével nemzetközi tudományos konferenciát rendez a trianoni békeszerződésről a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Trianon 100 Lendület Kutatócsoportja júniusban.

Ismét megrendezik a Nagy Tokaji Borárverést

A 2014. április 26-án megrendezésre kerülő Nagy Tokaji Borárverésen húsz kiváló termelő huszonkét különleges borára licitálhatnak majd a vendégek a sárospataki vár Lovagtermében.

 

Az 1932 óta tartott Tokaji szüreti vigasságokon, a korábbi években már jól bevált programokkal készülnek, így idén is lesz szüreti felvonulás, főzőverseny, és gasztronómiai programok, borászati események, zene, és még sok más érdekesség.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma