Borsodi diákok a Külügyminisztériumban

Győri Enikő államtitkár 2013. szeptember 13-án a Külügyminisztériumban köszöntötte a Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola 8. osztályát. Az osztály egyik tanulója nyerte tavasszal a Mi vagyunk Európa! program esszépályázatát.

A szögligeti diákoknak az EU-ügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy nagy felelősség nyugszik mindazok vállán, akik uniós ügyekkel foglalkoznak. Hiszen a fiataloknak az Unió a „szabadságot, biztonságot, tanulást, sportot, megélhetést”, ahogyan az a szögligeti tanuló esszéjében áll. „De ha mi a magunk szintjén, iskolánkban, kisközösségünkben együtt tesszük a dolgunkat, akkor mindezeket el tudjuk érni” – mondta Győri Enikő a diákoknak.

A Mi vagyunk Európa! programot a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság magyarországi képviselete és az Európai Parlament budapesti tájékoztatási irodája közösen kezdeményezte. Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 24 járásában zajlottak áprilisban és májusban rajzversenyek, vetélkedők az Európai Unióról, az uniós tagság teremtette lehetőségekről. A program-sorozatban több mint hétszáz diák vett részt, akit több, mint száz pedagógus készített fel a versenyekre.

A diákok esszépályázaton is részt vehettek, melyen arról írtak, hogy mit jelent számukra az Európai Unió. Az esszépályázat nyertese a szögligeti általános iskola diákja, akinek nyereménye az volt, hogy osztályával budapesti osztálykiránduláson vehet részt. Ennek keretében látogatta meg a Külügyminisztériumot is a csoport.

Kapcsolódó cikkeink

A Borsodi lett a Diósgyőr főszponzora

Hétfőn rendezte a DVTK hagyományos szurkolói ankétját, melynek első félidejében ünnepélyesen lehullt a lepel a Diósgyőri VTK új támogatójának kilétéről. A Borsodi Sörgyár hosszú távon kötelezte el magát a DVTK mellett és főszponzorként segíti a csapatot.

Borsodi és az NB1-be frissen felkerült Mezőkövesd-Zsóry FC szponzori megállapodást kötött, amelyet szombaton este, a Győr elleni futballmérkőzést megelőzően jelentett be a sörgyár és a klub vezetősége.

 A XV. Borsodi Sörfesztivál törölve

A XV. Borsodi Sörfesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy idén elmarad a Borsodi Sörfesztivál. A szervezők elnézést kérnek a fesztiválozóktól, és a zenekaroktól egyaránt.

Idén először rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. A szombati előfutamok mellett volt kamasz és női huszár vágta, valamint öreg rókák futama is.

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez