Időskorúak védelmében

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a B-A-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház felkérésére az edelényi Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében bűnmegelőzési előadást tartott.

Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a "trükkös lopások" megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.
A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, az előadó pedig ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.
Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően a résztvevőknek lehetőségük volt tanácsot kérni, illetve személyesen megosztani tapasztalataikat, észrevételeiket.

Kapcsolódó cikkeink

A japán Fukusima-1 atomerőmű szerződéses dolgozóinak közel fele a munkajogot sértő körülmények között dolgozik a létesítményt üzemeltető cég felmérése szerint - írta szerdán az Aszahi Simbun című napilap.

Nyolc ország légiforgalmi irányítói demonstrálnak

Szerda után csütörtökön is demonstrálnak a légiforgalmi irányítók: az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) felhívására nyolc ország, köztük a Magyarország irányítói vesznek részt a megmozdulásban.

Az Okmányiroda és Kistérségi Központ ünnepélyes átadásával befejeződött Szikszó városközpontjának 430 millió forintos megújítási programja.
A nemzeti színű szalagot dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke vágta át.

EPA/Mike Nelson

Clinton már a szavazatok végleges összeszámlálása előtt elmondta győzelmi beszédét Nevadában, Donald Trump az exit pollok szerint olyan nagy arányban vezet, hogy szinte bizonyosan ő nyerte a szombati jelölőgyűlést Dél-Karolinában.

2021. március 3., szerda, Kornélia