Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:40pm

Téma: 

Olyan pályára kell átállnia a magyar gazdaságnak, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden.

Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai összevetve az unió, vagy a világgazdaság várható növekedési ütemével kedvezőnek látszanak. Emlékeztetett rá, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás program a hazai nagyvállalatok sikeréről és egyben a magyar gazdaság eredményeiről is szól. A mintegy négyszáz embert foglalkoztató mezőkövesdi Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 602 millió forint összértékű kapacitásbővítését a kormány 301 millió forint támogatással segíti – jelentette be Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Internet

A cég sikerének titka, hogy megbecsüli dolgozóit és munkavállalóit, valamint olyan magas színvonalú fejlesztést és termelést tud elérni, ami megfelel a külföldi cégek elvárásainak – emelt ki Tállai András országgyűlési képviselő. A nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettese elmondta: a Kovács Kft. egy olyan nagy múltú vállalat, amely önmaga is képes megállni a helyét, de a magyar kormány támogatásával tudja kapacitásait bővíteni, új technológiákat bevezetni és új munkahelyeket teremteni.

Forrás: profit7.hu, NGM, Hunyor Erna Szofia

Kép: Internet

Kapcsolódó cikkeink