Kovács Béla után itt egy újabb jobbikos korrupciós ügy

Azt kérjük a kormányhivataltól, hogy indítson azonnali vizsgálatot a jobbikos polgármester ügyeinek vizsgálatára – hangzott el Halász János és Riz Gábor sajtótájékoztatóján.

 
A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, napok teltek el azóta, hogy kiderült, a Jobbik újabb korrupciógyanús ügyben érintett. A Jobbik ózdi polgármestere öt jogcímen vesz fel pénzt, havonta csaknem egymillió forintot – hívta fel a figyelmet Halász János, hozzátéve: ahelyett, hogy számon kérnék a polgármestert, védik és falaznak neki, ugyanúgy, ahogy Kovács Bélával kapcsolatban is teszik.
 
Továbbra is állítjuk, hogy ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is – jelentette ki. Rámutatott, a kifizetőhelyek közül az egyik ráadásul egy önkormányzati cég, „ami végképp felháborító és példátlan”.
 
 

Emlékeztetett rá, hogy a Jobbik maga mondta korábban, hogy az álláshalmozás a politikusbűnözés törvényesített esete. Azt kérjük a kormányhivataltól, hogy indítson azonnali vizsgálatot a jobbikos polgármester ügyeinek vizsgálatára – fogalmazott.Ugyanitt Riz Gábor arról beszélt, a jobbikos polgármester rendet és tisztaságot ígért. Ehhez képest kiderült, hogy öt helyről vesz fel jövedelmet – jegyezte meg Ózd fideszes országgyűlési képviselője.

Tájékoztatott arról, hogy Janiczak Dávid polgármesterként 621 ezer 500 forintot keres, ehhez jön egy 90 ezer forintos költségtérítés, amelyet egy megyei közgyűlési tagság is kiegészít 124 ezer forinttal.

Közel 100 ezer forintot kap közbeszerzési döntőbizottsági tagságáért, emellett felügyelőbizottsági elnök egy olyan kft.-ben, amely a város saját cége – sorolta.

 

Állást halmoz, és ezzel hitelét vesztette az a polgármester, aki mást mondott 2014 őszén, és mást cselekedett 2015 végével – szögezte le. Közölte, egymillió forint jövedelem nagyon nagy pénz Ózdon, ahol az országos átlagot nem éri el az átlagbér.Halász János hozzáfűzte, Novák előd több alkalommal beszélt a politikusi álláshalmozás visszaszorításának szükségességéről. Bort isznak, és vizet prédikálnak – mondta, kiemelve: „Kovács Béla után itt egy újabb jobbikos korrupciós ügy”.(fidesz.hu)

 

Kapcsolódó cikkeink

Allahu Akbar és Abdul Péter feliratokkal ragasztották át Jakab Péter jobbikos képviselőjelölt plakátjait. Van olyan felirat, amely a török zászlót is ábrázolja. Csalódott jobbikosok járták végig az utcákat – írja az origo.hu.

 

A női nem ilyen mértékű lenézése és megalázása elfogadhatatlan cselekedet mai világunkban.

 

Újjáalakult és visszahelyezett jobbikos szervezetek Borsodban

Újraalakultak a Jobbik szervezetei Ózdon, Edelényben és Sajószentpéteren, és újraindul a szervezeti munka Sajóvelezden és Arlón is – közölte a Jobbik pártigazgatója vasárnap az MTI-vel. (archív fotó)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója azt mondta, politikai támadásnak tartja azt a feljelentést, amelyet Jobbik tett az egészségügyi intézmény gazdálkodása kapcsán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, illetve költségvetési csalás gyanúja miatt....

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma