Lezárult az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár projektje, mely során a kreatív ipar adta lehetőségeket mutatták be a fiataloknak!

Lezárult az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár projektje, mely során a kreatív ipar adta lehetőségeket mutatták be a fiataloknak! A mai nappal lezárult a „Kézzel, lábbal, tánccal, dallal” – Alsózsolca fiatalságának ismeretszerzése a kreatív ipar különböző szegmenseiben” című projekt, mely összesen 26 950 814 Ft támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében. A kedvezményezett az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár, mely 1997-től működik a település egyedüli közművelődési intézményeként. Az itt dolgozók legfőbb törekvése, hogy a lehetőségeikhez mérten minél több helyi fiatalt vonjanak be a közös tevékenységekbe. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek szakköröket, táborokat iskoláskorú gyerekek és fiatalok részére. A projekt legfőbb célja a fiatalság fejlődési lehetőségeinek szélesítése, és alternatíva kínálása a szabadidő hasznos eltöltésére segítve a későbbi pályaválasztást. A projekt keretében különböző kreatív foglalkozásokat tartottak, kirándulásokat szerveztek, eszközöket szereztek be, sajtótájékoztatót tartottak kiállítást és bemutatót szerveztek. A foglalkozásokon a grafika, a festészet, kerámia, szövés, néptánc, társastánc és dráma szegmensekkel ismerkedhettek meg a fiatalok. A programok között voltak olyanok, melyek keretében részt vettek színház- és múzeumlátogatáson, bemutató túrákon, és fellépéseken. A támogatás segítségével beszerezhettek szövőszéket, fazekas korongot, kiállítási paravánt, szakkörökhöz alapanyagokat, projektort, CD-s magnót, fényképezőgépet, videokamerát, és multifunkciós nyomtatót. Az alkotó művészcsoportok kiállítását, és az előadó-művészeti csoportok bemutatóját egy közös rendezvény keretében ismerhették meg az érdeklődők augusztusban a projekt zárásához közeledve.

A megvalósított programok során lehetőség nyílt a helyi fiatalok tehetségének kibontakoztatására, új ismeretekkel, élményekkel gazdagodhattak, és a legfontosabb hogy olyan készségeiket, képességeiket fejleszthették, melyek segítségükre lesznek a pályaorientáció folyamán.

Kapcsolódó cikkeink

Az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár programokat szervezett fiatalok részére, melyeken megismerkedhettek a kreatív ipar adta lehetőségekkel!

http://upload.wikimedia.org/

Egy asztalosmester és egy ötletekkel teli gépészmérnök a kézművességet és a modern technológiát kapcsolta össze CNC-géppel.

Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia