Ma választják az elhunyt fideszes Koncz Ferenc képviselő utódját Borsodban

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap, a tisztségért öten indulnak.

A választást azért írták ki a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz).

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A posztért öt jelölt indul. A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Bíró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP), Váradi Gábor (független), Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP), Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt), Tóth Ádám (független).

A választókerületben mintegy 77 700-an jogosultak szavazásra, közülük 50-en átjelentkezéssel szavaznak, vagyis ők nem a lakóhelyükön, hanem a választókerület egy másik településén adhatják le voksukat. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki.

Tizennégy választópolgár jelentkezett külképviseleti szavazásra, ők hét nagykövetségen, konzulátuson szavazhatnak. A külképviseleteken szavazók voksait tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben számolják majd össze, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.

A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják le szavazatukat.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán, a www.valasztas.hu oldalon napközben hét alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: a 7, a 9, a 11, a 13, a 15, a 17 órai és a 18.30 órai adatokról. A szavazókörök zárását követően, amint megkezdődik a szavazatok összeszámlálása és az eredményadatok rögzítése, a www.valasztas.hu oldalon nyomon követhető lesz az időközi országgyűlésiképviselő-választás eredményének alakulása is.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Évtizedekig segítette, az emigrációba is követte férjét, majd a halála után gondozta a Száguldó Őrnagy hagyatékát.Keddről szerdára virradó éjszaka budai otthonában, életének 84.

Úgy látják, az "haszontalan", és nem old meg semmit a Quaestor-károsultak problémájából. Szigetvári Viktor pártelnök szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek van felelőssége van az ügyben, mert nem intézkedett időben, és ezzel méltatlanná vált a pozíciójára.

demokrata.hu

A koronavírus-járvány gazdasági hatásairól, a járvány elleni védekezésről volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma