Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 2008. március 1-je és 2013. február 28-a között megvalósult program fő célkitűzése az volt, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat, képzéseket, munkáltatóknak nyújtott támogatásokat biztosítson, amelyek segítik a korábbi munkahelyre való visszatérést, vagy az újbóli elhelyezkedést.

A program indulásakor a célcsoportot a rehabilitációs járadékosok alkották, 2009. július 1-től a projekt kibővült egy második célcsoporttal is, melybe a rehabilitációs járadékra nem jogosult, megváltozott munkaképességű ügyfelek tartoznak.A kiemelt projekt legnagyobb jelentőségét abban látjuk, hogy segítségével sikerült a megváltozott munkaképességű, legtöbb esetben tartós, éveken át a munkaügyi központ nyilvántartásában szereplő álláskeresők számára esélyt adni a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésre, illetve visszajutásra. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a régió nehéz foglalkoztatási jellemzői ellenére sikeresen zárhatjuk a projektet a következő eredményekkel. A programban 1227 fő vett részt, a képzésben részesülők száma 467 fő volt (kompetenciafejlesztő képzések, szakmát adó tanfolyamok), közülük 455 fő (97,4 %) vizsgázott sikeresen. Támogatott foglalkoztatásban került elhelyezésre 879 fő (bérköltség típusú támogatások, bértámogatások, munkába járáshoz kapcsolódó közlekedés költségei). A program költségvetése 1.581.691 e Ft, melynek közel 91,4%-a már felhasználásra került. A konferencián megszólalnak a program szereplői: a munkáltatók, a hátrányos helyzetű, programba vont célcsoport tagjai, megváltozott munkaképességű embereket segítő civil szervezetek, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja képviselői, megvalósítói, akik megosztják a program során szerzett tapasztalataikat.

Kapcsolódó cikkeink

Tavaly 4 óra 46 percet tévéztek az emberek naponta

Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek – derül ki a Nielsen adataiból....

Az IRÁNY Televízió műsorában M. Bíró Liza műsorvezető Dr. Simon János politológus- kutatásvezetővel beszélget a hírfogyasztási szokásokról.
Még mindik a televízióból tájékozódnak az emberek. A nyomtatott sajtó szerepe egyre inkább csökken.

MTI Fotó

Nem a kormányról vagy Orbán Viktorról kell véleményt mondani, hanem személyes sorsukról dönthetnek az emberek az október 2-ai népszavazáson - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Ambrózfalván.

MTI Fotó

„Senki sem mondhatja Magyarországnak azt, hogy sokszínű legyen, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt bárki rasszistának nevezze a magyarokat” – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ emberi jogi főbiztosának állításaira.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma