Megyei Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. A rendőrök a továbbképzéseken túl, felmenő rendszerű rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és a karos forgalomirányító verseny keretében adhattak számot szakmai tudásukról.
Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idén harmadik alkalommal hirdette meg az országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A megyei megmérettetéseket követően a döntőre Budapesten, 2013. április 26-27. között kerül sor, melyen a megyék kategóriánkénti legjobb versenyzői vesznek majd részt.
A "Megyei Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny" Borsod-Abaúj-Zemplénben 2013. április 9 - én a járőr-gépkocsivezetők és a rendőr-motorkerékpárosok a főkapitányság Kiképzőközpontjában, a karos forgalomirányítók pedig a közelben lévő jelzőlámpás kereszteződésnél mérték össze tudásukat csapat és egyéni kategóriában. A verseny KRESZ és szakmai elméleti tesztlap, valamint ügyességi pálya és gyakorlati feladatok teljesítéséből állt.

Eredmények:
Rendőr-motorkerékpáros kategóriában:
1. Béres Gábor r. főtörzsőrmester (MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)
2. Révész Péter r. főtörzszászlós (MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)
3. Budinszki Sándor r. törzszászlós (MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)
Járőr-gépkocsivezető kategóriában:
1. Németh Zoltán r. főtörzszászlós (Kazincbarcika RK)
2. Kupecz Gábor r. főtörzsőrmester (Miskolc RK)
3. Vajas Norbert r. zászlós (Tiszaújváros RK)
Karos forgalomirányító kategóriában:
1. Béres Ferenc r. zászlós (Miskolc RK)
2. Pásztor Gábor r főtörzsőrmester (Miskolc RK)
3. Béres Ferenc r. főtörzszászlós (MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)
Csapatverseny:
1. Miskolc RK. II. (Pásztor Gábor r főtörzsőrmester, Kupecz Gábor r. főtörzsőrmester)
2. Kazincbarcika RK (Németh Zoltán r. főtörzszászlós, Szopkó Tibor r. főtörzszászlós)
3. Miskolc RK (Béres Ferenc r. zászlós, Nagy Gábor r. főtörzsőrmester)

Kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által rendezett Országos Balesethelyszínelői Verseny második napján gyakorlati tudásukról tesznek tanúbizonyságot a csapatok. A mai napon, két helyszínen: a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában és az MVK Zrt.

A Megyei Intézményfenntartó Központok által a Vállalkozásfejlesztési Alapítványokban gyakorolt alapítói jogok a megyei önkormányzatokhoz kerülnek vissza – így döntött a kormány legutóbbi ülésén.

Országos vitorlás verseny Hejőkeresztúron

Megkezdődött a Miskolc melletti Hejőkeresztúron 3. SIKLÓ FLOTTABAJNOKSÁG (FINN 5 TÓ BAJNOKSÁG) - A három napos versenyen Sikló, Sikló 4.7 osztályban Országos Bajnokságot, a Finn osztályban ranglista versenyt tartanak.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella