Mindenkinek az Új Nemzeti Agrárkamarában van a helye

A korábbinál jóval erősebb érdekképviseletet biztosít majd az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara - mondta Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Szerencsen. Az államtitkár hangsúlyozta, az a cél, hogy olyan agrárkamarai szervezet jöjjön létre, amelyben kötelező módon tagok a mezőgazdasági termelők, a termékeket feldolgozók és a kereskedők is.

Így lehet ugyanis növelni az ágazat hatékonyságát és versenyképességét- tette hozzá. Budai Gyula aláhúzta, az új kamara szűk érdekcsoportok helyett a teljes agrár- és élelmiszergazdaság érdekegyeztetési fórumává válik, így az egész agrárágazatot erősíti. Kiemelte, hogy a kamara kiszűrheti a tisztességtelen módszerekkel élő gazdaságokat és a tagok egymás közti vitáit is lefolytathatja. Az államtitkár összegzésként leszögezte, a mezőgazdaság minden szereplőjének az új Nemzeti Agrárkamarában van a helye. Az agrárkamarai választási folyamat február 1-jén kezdődött meg. Az új Nemzeti Agrárkamara országos tisztségviselőit március 28-án választják meg, és ezzel létrejön az új köztestület.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést, melyről a Facebook oldalán videó-beszámolót közölt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI Fotó Bruzák Noémi

"Felbecsülhetetlen nemzeti értékeinknek Magyarországon van a helye! Az a kötelességünk, hogy azt visszaszerezzük!" - jelentette ki Orbán Viktor.

MTI Fotó

Montenegrónak az Európai Unióban van a helye, az ország felkészült, hogy a közösség tagja legyen - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az Országházban, miután tárgyalást folytatott Dusko Markovic montenegrói miniszterelnökkel.

MTI Fotó

Kétharmados győzelem született a vasárnapi országgyűlési választáson, és ezt mindenkinek illene elfogadnia – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedd este az M1 aktuális csatornán.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma