A miskolci polgármester Kanadát és az MSZP-t bírálta

Magyarország biztonságos és semmiféle veszély nem fenyegeti az itt élő romákat - ezt állapította meg a kanadai kormány. Miskolcon plakát és rádiós reklám kampányt indítanak

Így szeretnék felhívni a Miskolcon élők figyelmét arra, hogy felesleges repülőre szállniuk és menekültstátuszért folyamodniuk, kérelmüket szinte biztosan elutasítják majd. Miskolc polgármestere szerint a kampányból úgy tűnhet: a menekültstátuszt kérők kizárólag a városból utaznak ki, és ezt visszautasítja.

Kriza Ákos, a település polgármestere elmondta: kedden Kanada magyarországi nagykövete levélben arról tájékoztatta, hogy Miskolcon médiakampányt indítanak, és tájékoztatják a miskolciakat arról: az ország bevándorlási politikája megváltozott, és a menedékkérelemmel érkezők beadványát gyorsabban bírálják el. Aki pedig a kritériumoknak nem felel meg, azokat rövid idő alatt visszazsuppolják. Magyarország az Európai Unió demokratikus tagállama, a magyar embereknek szabad mozgásuk van az Unió 27 tagállamában - ez a kanadai kampány egyik témája. A tervezett üzenetek arról szólnak, hogy a kanadai bevándorlási törvény szigorúbb, mint korábban.
Szeptemberben az észak-amerikai ország bevándorlásügyi minisztere azt nyilatkozta a Híradónak, hogy Magyarországról nem menekültek jönnek Kanadába, hanem olyanok, akik menekültnek vallják magukat, de később kiderül, hogy nem azok. Jason Kenney szerint többen kérnek menedéket Magyarországról, mint Iránból, Észak-Koreából, Kubából vagy Kínából. 2011-ben 4400 menedék-kérelem érkezett Magyarországból Kanadába. Ennek 40 százalékaa Miskolcról.

A miniszter szerint, ha a menedékjogot kérők valóban menekültek lennének, akkor bizonyítanák, hogy megalapozott a félelmük, hogy üldözik, zaklatják őket, de a jelenlegi kérelmezők nem ezt teszik. Az, hogy ezt a kampányt csak Miskolcon tartják, "fenyegeti" a várost, az itt élőket – mondta a polgármester, aki visszautasította és felháborítónak tartotta ezt az akciót. Úgy fogalmazott: erről tájékoztatta a magyar kormányt és a kanadai nagykövetséget is.

A városvezető egy másik témáról szólva azt mondta: "megalázó és gusztustalan" az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik. Kifejtette: a városvezetés sorozatosan kapja azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat "hoznak helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek."

Kriza Ákos szavai szerint a miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel, és vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta itt élnek és dolgoznak. "Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban".

Nem volt elég a 2004. december 5-i gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen, megint románoznak, mint annak idején? - tette fel a kérdést, arra kérve a szocialistákat, hogy hagyják abba Miskolcon a magyarok listázását.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Vajda János

Az MSZP miskolci irodája előtt a párt ott parkoló személyautójának szélvédőjére valaki újságból vagy szórólapokból kivágott betűkből keddre virradóra azt a feliratot írta, “Így jár minden ávós!”, az iroda ajtaja elé egy megnyúzott kutyatetemet helyeztek.

Miskolci MSZP: a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

A Magyar Szocialista Párt miskolci szervezete arra szólította fel a Fidesz és a Jobbik helyi szervezetét, hogy hagyják abba negatív kampányukat, amely azután indult el, hogy a "demokratikus ellenzék" Pásztor Albertet, a város volt rendőrkapitányát indítja...

Válasz az MSZP 2014. február 10-én tartott miskolci sajtótájékoztatójára

Bartha György szocialista önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón, körültekintő tájékozódás hiányában, a valóságot elferdítő megállapításokat tett.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma