Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. A továbbképzéseken kívül rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és a karos forgalomirányító verseny keretében adhattak számot szakmai tudásukról a rendőrök.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2013-ban is meghirdette a III. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt, melynek döntője Budapesten 2013. április 26-27-én volt. Az országos megmérettetésen rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és karos forgalomirányító kategóriában mérték fel a versenyzők szakmai ismeretét, vezetéstechnikai tudását. Az országos döntőn a megyék kategóriánkénti legjobb versenyzői vettek részt. A verseny KRESZ és szakmai elméleti tesztlap, valamint vezetéstechnikai pálya és gyakorlati feladatok teljesítéséből állt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az alábbi eredményeket érte el az országos döntőn: Csapat kategóriában III. helyezés ( Németh Zoltán r. ftzls. Kazincbarcikai Rk, Béres Gábor r. ftőrm. MRFK Forgell. Aloszt. Béres Ferenc r. zls. Miskolc Rk) Járőr-gépkocsivezető kategóriában III.helyezés Németh Zoltán r. ftzls. Kazincbarcikai Rk Rendőr-motorkerékpáros kategóriában III. helyezés Béres Gábor r. ftőrm. MRFK Forgell. Aloszt. Karos forgalomirányító kategóriában X. helyezés Béres Ferenc r. zls. Miskolc Rk A díjakat Óberling József r. ezredes az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke adta át az ünnepélyes díjátadáson, a Városligeti Rendőrnapon.

Kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

Országos vitorlás verseny Hejőkeresztúron

Megkezdődött a Miskolc melletti Hejőkeresztúron 3. SIKLÓ FLOTTABAJNOKSÁG (FINN 5 TÓ BAJNOKSÁG) - A három napos versenyen Sikló, Sikló 4.7 osztályban Országos Bajnokságot, a Finn osztályban ranglista versenyt tartanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által rendezett Országos Balesethelyszínelői Verseny második napján gyakorlati tudásukról tesznek tanúbizonyságot a csapatok. A mai napon, két helyszínen: a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában és az MVK Zrt.

Május 26-án vasárnap délután került megrendezésre a „Miskolci Csillagok” tehetségkutató verseny, a Borsod Feszt rendezvénysorozat első állomása. A versenyre 10 pályamű érkezett képzőművészet kategóriában ének-zenében pedig 18 versenyprodukciót láthattunk.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella