Sátoraljaújhely: Megkezdődtek az egyeztetések a szabad vállalkozási övezetté nyilvánításról

Megkezdődtek az egyeztetések a sátoraljaújhelyi járás kiemelt vállalkozási övezetté nyilvánítása érdekében. A szomszédos területek mind megkapták a kedvezményezett státust, Zemplén legnagyobb városa és a Hegyköz azonban nem. Szamosvölgyi Péter polgármester személyesen tárgyalt Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkárral az átminősítésről.

A kedvezményezett zónák létrehozásával az volt a Nemzetgazdasági minisztérium célja, hogy segítsék a munkahelyteremtő és vállalkozásfejlesztő beruházásokat. A sátoraljaújhelyi járás a város teljesítményének köszönhetően ugyan nem tartozik a leghátrányosabb területek közé, de a tágabb térség fejlődése szempontjából is húzóerőt jelenthet, ha megkapja a kedvezményeket. - olvasható a zempléni város weboldalán.

Kapcsolódó cikkeink

Szabad György. MTI fotó

Az akadémikus haláláról Szilágyi Zoltán, a parlament sajtófőnöke számolt be.

Az edelényi kistérség

Elsőként hozza a kormányhatározat az edelényi kistérséget azon a listán, amely a szabad vállalkozási zónákat sorolja fel.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „Szabad a pálya…” címmel Pályaválasztási kiállítást rendez 2013. november 5-én és 6-án 10 órától Miskolcon a Generali Arénában (Városi Sportcsarnok, Miskolc, Görgey A u. 19.).

Az égi vándor március 7-8-ától lesz megfigyelhető Magyarországról. Pompás égi tüneményben lehet részünk pár nap múlva. A 2011 nyarán felfedezett C/2011 L4 (Panstarrs) üstökös fog ugyanis áthaladni felettünk – olvasható az időkép.hu-n.

2020. április 10., péntek, Zsolt