Sikeres a fémipari program

Sikeres az a program, amelynek keretében Nyugat-Magyarországon biztosítanak munkát a keleti országrészben élő szakembereknek. A Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből érkezett fémipari szakemberek túl vannak már a válogatón, egy szintfelmérő teszten, és találkoztak leendő munkaadóikkal is.

Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke elmondta: a jelentkezők hozzáállásuk függvényében találnak majd munkahelyeket. A klaszter első körben a CNC, a gépi forgácsoló, valamint az esztergályos képzettséggel rendelkezőket várta, akik közül a sikeresen vizsgázó húsz fő képzésének indítását február közepére tervezik Győrben. (hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink

Sikeres a „Nagyszüleink konyhája” program a Csanyikban

Nagy sikerrel zajlik a „Nagyszüleink konyhája” program az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában.

A foglalkozásokon óvodások és általános iskolások mellett még nyugdíjasok is részt vettek.

Sikeresnek nevezte a Külhoni óvodák éve programot Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken Szlovákiában, a felvidéki óvodai pedagógusok Galántán megrendezett éves konferenciáján.

MTI Fotó Soós Lajos

A megújuló magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag – mondta Nagy István agrárminiszter a Piac konyhája – szakácsok és termelők konferenciáján pénteken Budapesten.

2020. május 27., szerda, Hella