Szabad vállalkozási zóna az edelényi kistérség

Elsőként hozza a kormányhatározat az edelényi kistérséget azon a listán, amely a szabad vállalkozási zónákat sorolja fel.

A társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett negyvenhét térség lesz szabad vállalkozási zóna. Ezekben négyszázezer forintos támogatást nyújtanak új munkahely létesítése esetén. Az új vállalkozások munkahelyenként két évig teljes, a harmadik évben fele összegű szociális hozzájárulási adókedvezményben részesülnek. Az edelényi képviselő-testület ülésein többször elhangzott már, legutóbb Szőrné Zsigrai Erika alpolgármester részéről, hogy új cégek megtelepedése és ezzel új munkahelyek teremtése lendítheti ki a térséget a jelenlegi helyzetéből.

Kapcsolódó cikkeink

Szabad György. MTI fotó

Az akadémikus haláláról Szilágyi Zoltán, a parlament sajtófőnöke számolt be.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „Szabad a pálya…” címmel Pályaválasztási kiállítást rendez 2013. november 5-én és 6-án 10 órától Miskolcon a Generali Arénában (Városi Sportcsarnok, Miskolc, Görgey A u. 19.).

Az égi vándor március 7-8-ától lesz megfigyelhető Magyarországról. Pompás égi tüneményben lehet részünk pár nap múlva. A 2011 nyarán felfedezett C/2011 L4 (Panstarrs) üstökös fog ugyanis áthaladni felettünk – olvasható az időkép.hu-n.

MTI Fotó

Nem szabad hagyni, hogy az Európai Unió csökkentse az agrártámogatásokat, mert az „fenyegető veszélyt” jelent a magyar gazdákra – mondta az agrárminiszter kedden az M1-en.

2020. július 10., péntek, Amália