Tiszaújváros: A KRESZ park ismét a régi

Úttestre festett jelek, KRESZ- táblák, mint az igaziak, de mégsem.. A KRESZ park sokak által kedvelt területe városunknak, ezért is szorgalmazták többen, hogy nyerje vissza régi formáját, eredeti funkcióját.

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai most elvégezték a régóta áhított felújításokat.

- Megtörténtek a kátyúzások, kijavították az út repedéseit, felfestették az útburkolati jeleket és kihelyezték a táblákat is – mondta Török László, a Polgármesteri Hivatal fejlesztési és városüzemeltetési csoportvezetője.

- Megközelítőleg egymillió forintból valósult meg a beruházás, szeptember utolsó napjára a várakozásoknak megfelelően el is készült. De nem csak a gyerekeket várja a megújult, megszépült park. Lakossági kérésnek eleget téve ugyanis padokat is helyeztek ki, igazi közösségi, többgenerációs térré varázsolva a parkot.

- Negyven éve lakom itt, de nem emlékszem arra, hogy valaha is lett volna itt pad – mondta nem leplezve örömét Hajdú Jánosné.

– Szeretek kiülni a zöldbe, gyönyörködni a természetben, nagyon örülök neki. A KRESZ park mellett a Dísztó hídját is felújítják. A burkolóelemeket cserélik ki, mert jónéhány levált belőlük.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Eddig nem lehetett megkérdőjelezni egy közlekedési tábla jogosságát, legalábbis közigazgatási úton. Az új szabályozásnak köszönhetően, ha valakinek nem tetszik egy tábla, kifogást emelhet.

MTI Fotó

Július elsejétől a kormány megtéríti a KRESZ tanfolyam és vizsga díját is a húsz évnél fiatalabbaknak.

Tavaszi nagytakarításon esett át a Magyar Vasúttörténeti Park március 9-én és április 6-án. Az akcióban a MÁV Csoport önkéntes dolgozói – köztük felsővezetők – és családtagjaik működtek közre.

2020. május 31., vasárnap, Angéla,Petronella