Tokaji Szüreti Napok

Az 1932 óta tartott Tokaji szüreti vigasságokon, a korábbi években már jól bevált programokkal készülnek, így idén is lesz szüreti felvonulás, főzőverseny, és gasztronómiai programok, borászati események, zene, és még sok más érdekesség.

Többek közt borkóstolóval egybekötött St. Martin koncertre is ellátogathatunk. Valamint megnézhetjük, hogyan készül, a minden évben, október első hetében összeállított Polgármester Bora nevű Tokaji ital különlegesség. Érdemes lesz tehát most is a Tokaj – Hegyaljai Szüreti Napokon ünnepelni a finom magyar borokat.

2002-ben, 11 esztendeje itt Tokaj város főterén, az akkori Szüreti Napok keretében hirdették ki Tokaj-Hegyalja világörökségi címét. A Polgármesterek Borának alapanyagát minden év őszén, a Tokaji Szüreti Napokon adják össze: településenként két mázsa szőlőt és húsz kiló aszúszemet. Ebből készíti el a Tokaj Kereskedőház a kereskedelmi forgalomba nem kerülő, kizárólag reprezentatív célokat szolgáló borokat.

A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei Szüreti Napok több új, izgalmas rendezvénnyel is várja a városba érkezőket.

„Hírös Tokaj Vára”

október. 6. Vasárnap

A több mint 300 éve lerombolt és tokaji Rákóczi vár régészeti feltárása 2007-ben kezdődött meg és immáron hatodik évadánál tart. A programok nagy része ingyenes, de ha segíteni kívánja a szűkös anyagi keretekből zajló ásatásokat és Tokaj Várának megújulását, akkor a helyszínen adományival ezt megteheti.

Rákóczi Pince

Október 5. szombat 18 óra

St. Martin koncert borkóstolóval

II. Tokaji Szüret Kupa

Október 4-6.

nemzetközi sakkverseny

Kapcsolódó cikkeink

Tokaj
Tokaj

Április 27-én tartja a Tokaji Borlovagrend első, nagyszabású borárverését egy háromnapos, a tokaji borok körül forgó rendezvénysorozat csúcspontjaként a sárospataki várban. A Tokaji Borlovagrend alapító tagjainak 2012.

MTI Fotó: Balázs Attila

Próbaszüretet tart a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet néhány tetszőlegesen kiválasztott dűlőben - írta az Észak-Magyarország kedden.Az idei szokatlanul meleg idő miatt várhatóan korábban kezdődik az úgynevezett nagyszüret a történelmi...

Kezdődik a Tokaji írótábor

Szerdán kezdődik a 40. Tokaji írótábora Rákóczi-pincében ahol a megnyitón a jelenlévők Szentmártoni János írószövetségi elnök gondolatait hallhatják, köszöntőt mond az írók tanácskozásának hagyományosan otthont adó város polgármestere is.

Tokaji Wine Boutique nyílt Torontóban

Megnyílt Torontóban a Tokaji Wine Boutique Étterem pénteken, amely a kontinensen elsőként rendelkezik magyarországi pincészetek termékeinek értékesítésére szóló, illetve a kanadai piacon egyedüliként a magyar borok helyszíni forgalmazására szóló joggal.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma