Újabb utakat újítanak fel a megyében

Közel 2,753 milliárd forint értékben újítanak fel közutakat a jövő év tavaszáig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A 37-es út például több mint 48 kilométeren újul meg, de közel 2 kilométeren kijavítják a Miskolc–Bükkszentkereszt utat is - írja a minap.hu.

Harminchárom milliárd forintos országos útfelújítási program kezdődik novemberben. Amint azt hírül adtuk, a kivitelezői szerződések aláírása után napokon belül elkezdődik a munkaterületek átadása a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó programban. A munka első ütemében minden megyében még idén megjelennek a munkagépek. A beruházások legkésőbb jövő tavasszal azokon a szakaszokon is befejeződnek majd, amelyeken már csak 2014-ben kezdődhet meg a munka.

A legjelentősebb munka a megye legrosszabb állapotban lévő útján, a 37-es úton folyik majd: több mint 48 kilométeren újul meg a burkolata Felsőzsolca és Sátoraljaújhely között. Zsolca és Edelény között is felújítják az utat több mint három kilométeren.

A dél-borsodiaknak jó hír, hogy közel 2 kilométeren megújítják a Mezőkövesd–Noszvaj utat, az észak-borsodiaknak pedig, hogy Kerecsend–Eger–Bánréve között több mint 9 kilométeren javítják ki a 25-ös út burkolatát. Miskolc közvetlen környékén a bükkszentkereszti utat újítják meg közel 2 kilométeres hosszúságban. Ezen kívül még a Kázsmárk–Büttös út fél kilométeres javítása szerepel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye két és félezer kilométer hosszúságú közútjának jelentős része nem megfelelő, illetve rossz állagú, az 1100-1200 kilométer hosszúságú, azonnali beavatkozást igénylő útszakaszból az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében 2010–2013 között 106 kilométernyit újítottak fel, 2014 tavaszáig pedig további 65 kilométernyit.

A szakminisztérium jóváhagyásával összesen mintegy 1200 kilométeren végeznek el beavatkozásokat az országos közúthálózaton idén és a jövő év első felében.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA

Aggódnak az utazási vállalkozások, mert zuhanórepülésben vannak a csoportos törökországi nyaralásokra szóló megrendelések a közelmúlt terrorcselekményei miatt - írta pénteki számában a Magyar Idők.

MTI Fotó Vajda János

A Sajó áradása miatt két út egy-egy szakaszát zárták le kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz járhatatlan.

Fegyveresek ellenőrzik a Krímbe vezető utakat

A Krímbe vezető utak mentén géppisztolyokkal felfegyverzett ismeretlenek ellenőrzőpontokat állítottak fel.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente