Véradásra hív a Vöröskereszt

Téma: 

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében, ezért mindenkit véradásra kér a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

 

A Magyar Vöröskeresztnek naponta 1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

A szervezet MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra kértek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt a januárban országszerte szervezendő 447 véradás valamelyikén.

A véradások helyszíne és időpontja megtekinthető a http://veradas.hu/adj-vert/veradasok oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazáson keresztül. Véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is van lehetőség, ezek listája a www.ovsz.hu oldalon található.

Kapcsolódó cikkeink

Az eredményes válságkezelés példája Magyarország

A görög soros elnökség programjáról vitázott az Európai Parlament mai plenáris ülésén.

MTI Fotó Mohai Balázs

Kitartanak a 2016-os növekedési terv mellett, s őszre elkészülhet egy gazdaságélénkítő intézkedéscsomag - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Ötvenhatmillió forint értékű csempészett cigarettaszállítmányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy közúti ellenőrzés során - közölte a hivatal észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn...

Harminckét település polgármestere írta alá Tiszaújvárosban azt a megállapodást, melynek értelmében hulladékkezelési társulást hoznak létre.

2019. május 24., péntek, Eszter,Eliza