Ámokfutó cigaretta csempész

Téma: 
Több mint 50 kilométeren keresztül próbált menekülni egy cigaretta csempész az M3-as autópályán a pénzügyőrök és rendőrök elől.
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának pénzügyőrei az M3-as autópálya görbeházi pihenőjénél akartak ellenőrizni egy olasz rendszámú személygépkocsit. A jármű sofőrje azonban nem reagált a megállító jelzésre, sőt gyorsított és tovább hajtott az autópályán Budapest irányába. A pénzügyőrök az olasz rendszámú járművet üldözni kezdték és értesítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik az autópálya 140-es km szelvényénél próbálták a menekülő autót megállítani.

A sofőr azonban kikerülte a rendőrségi járművet és tovább folytatta ámokfutását, többször is nekicsapódva a sztrádát övező szalagkorlátoknak, illetve a vele párhuzamosan közlekedő rendőrségi gépkocsinak. Az olasz jármű a mezőkeresztesi lehajtónál végül elhagyta az autópályát és a településre nagy sebességgel beérve az egyik utcában, a vízelvezető árkon keresztül egy ingatlan kerítésének hajtott. A sofőr kiugrott a gépkocsiból és az ingatlan kerítésén átmászva elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a sofőr felkutatását, amely azonban eddig nem vezetett eredményre. Kiderült, hogy a hátrahagyott járműben nagy mennyiségű, összesen 12530 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta volt bepakolva, melynek értéke meghaladja a 7 millió forintot.

A NAV pénzügyőrei a cigarettát, valamint a járművet lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A hatóság továbbá közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.

 

Kapcsolódó cikkeink

A megyében 2014. december 15-én Miskolcra és Kazincbarcikára bejelentett forgalomlassító demonstrációk miatt ajánlott kerülőútvonalak.

67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le Szabolcsban

Három helyszínen összesen 67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-...

"Aranyos" lányok. (Balról: Balogh Vera, Csáki Eszter)

Az idén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg Kecskeméten 2013. március 27-én a Belügyminisztérium Országos Úszó Bajnokságát.

Bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség annak a kamionnak a vezetőjét, aki Hejőkürtnél az M3-as autópályán az elmúlt szombat hajnalban tragikus kimenetelű balesetet okozott.

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara