Elfogták a budapesti lövöldözőt

Téma: 

Elfogta a rendőrség péntek délelőtt azt a férfit, aki előző éjjel három lövést adott le a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.A police.hu-n az olvasható, hogy a 26 éves budapesti S. Ábelt a XI. kerület egyik egészségügyi intézményének bejáratánál fogták el. A rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt folytatja a további eljárást a férfival szemben.

A férfit előállították és megkezdték a kihallgatását.

S. Ábelt korábban a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt. A férfi szabadlábon várta a jogerős ítéletet.

S. Ábel a vád szerint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen több diáktársának megölésére készült 2006 és 2010 között. A férfi az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. S. Ábel az eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Ügyvédje, Futó Barnabás akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert "semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére".

A rendőrség péntek reggel adott ki elfogatóparancsot S. Ábel János ellen.

Kapcsolódó cikkeink

Meggyőző fölénnyel nyerte meg első haza mérkőzését a Miskolci Renegades Amerikai futball csapat. A Budapesti Zöld Sasok ellen 59-6 arányban győzedelmeskedtek az arany mezben játszó Renegátok.

Idén is világsztárokat lát vendégül a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált – mondta el Vitézy Zsófia fesztiváligazgató, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a rendezvénysorozat idei programját ismertető sajtótájékoztatón 2013. február 26-án...

MTI/Lakatos Péter

Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható Budapesten - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti...

Michel Houellebecq francia író, a fesztivál díszvendége (b) és Forgács András író pódiumbeszélgetése (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Egy új olvasásnépszerűsítő program tervét jelentette be a XX.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma