Előbb a buszvezetővel, majd a kórházi ápolókkal erőszakoskodott egy részeg férfi Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 8th March, 2017 - 11:15am

Téma: 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 31 éves férfival szemben.

 

A vádlott 2016 decemberében ittas állapotban szállt fel egy városi buszra Miskolcon. Mivel folyamatosan hangoskodott, a buszsofőr felszólította következő megállónál, hogy szálljon le. A férfi ennek nem tett eleget és trágár szavakkal szidalmazta a sofőrt, aki a karjánál fogva lekísérte a buszról. Miután a gépkocsivezető folytatni akarta az utat, a vádlott ismét felszállt a buszra és meg akarta rúgni sofőrt, de csak a fülke ajtaját érte a rúgás, az ajtó pedig hátba vágta a sértettet.

A kép illusztráció

A buszvezető bezárkózott a fülkébe és rendőri segítséget kért, mert a dühöngő férfi rugdosta és köpködte a fülke ajtaját. A kiérkező rendőrök a férfit lekísérték a járműről. Ő közben a rendőröket szidalmazta, őket becsületsértő kifejezésekkel illette intézkedésük miatt.

 

A vádlottat a rendőrök a Megyei Kórház detoxikáló osztályára vitték erősen ittas állapota miatt. Itt a férfi tovább őrjöngött, szidalmazta a kórházi ápolókat és egyiküket kétszer fejbe is rúgta.

 

A buszsofőr és a kórházi ápoló is közfeladatot ellátó személynek minősül így kiemelt büntetőjogi védelmet élvez.

 

Az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli becsületsértés vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

Miskolc, 2017. március hó 8. napján

 

 

 

                                                                                                                Dr. Miskolci László

                                                                                                                          főügyész  

Kapcsolódó cikkeink