Emőd: Ötven kisteherautót lopott egy férfi

Téma: 

Mintegy ötven kisteherautót lopott el az ország különböző településeiről egy borsodi férfi, aki ellen most tett vádemelési javaslatot a III. kerületi rendőrkapitányság - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

A 38 éves gyanúsítottat tavaly januárban, Óbudán érték tetten, amikor el akart lopni egy kisteherautót. Az emődi otthonában, illetve nyékládházai telkén tartott házkutatások során gépkocsialkatrészeket, autósrádiókat, valamint navigációs rendszereket találtak, amelyek bűncselekmények elkövetéséből származtak.
Mint kiderült, a férfi 2009. és 2012. között szinte az ország egész területén lopott kisteherautókat. A járművek egyedi azonosító jeleit megsemmisítette, az autókat szétszerelte, illetve az alkatrészeket olyan járművekbe szerelte, amelyeket javítani vittek hozzá. A kisteherautókban talált árucikkek jelentős részét egy szintén emődi férfi segítségével értékesítette.
A rendőrség a két férfi ellen lopás, illetve egyedi azonosító jel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, a III. kerületi rendőrkapitányság az ügyiratot vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek - közölte a rendőrség.

Kapcsolódó cikkeink

Azonosították a rendőrök azokat a garázsfeltörőket, akik a közelmúltban Tiszaújvárosban több bűncselekményt is elkövettek.

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, akit korábban elláttak az ózdi kórházban, majd annak végeztével monitort és egy szaturáció mérőt is magával vitt. A kórház már másnap visszakapta jogos tulajdonát.

 

A miskolci rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a gyanú szerint évek óta illegálisan vételezte az áramot és a gázt otthonában.

Lopott biciklivel távozott a rendőrségről - elgázolták

Ellopott egy leláncolt kerékpárt, s azzal indult haza kihallgatása után egy fatalkorú tolvaj a miskolci rendőrkapitányságról. A Putnok felé tekerő fiút egy autó elütötte a 26-os úton.

2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona