Ha ló nincs, jó a szamár is

Téma: 

Megették volna a csacsit, de még feldarabolni csak részben maradt idejük.

 

Szamarat lopott M. János Lászlóné, Sz. Ferenc, V. Sándor és J. József 2015. május 9-én Tatabányán. A négylábút tatabányai háza elé kötötte ki gazdája aznap, hogy Doma friss füvet ehessen. A két férfi kihasználta, hogy a sértett nem tartózkodik csacsija közelében és leszúrta az állatot.

A szamarat, két társuk segítségével, M. János Lászlóné házába vitték, ahol feldarabolták. A hús egy részét a hűtőbe tették, amit az asszony lakásában tartott házkutatáson a tatabánya nyomozók találtak meg a bűncselekményt követő napon.

Az 53 éves M. János Lászlóné és az 59 éves Sz. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség 2015. május 10-én, de gyanúsítotti kihallgatásán mindketten tagadták a szamárlopást. Állításuk szerint még csak sejtelmük sem volt arról, hogy kerülhetett a négylábú M. János Lászlóné frizsiderébe feldarabolt állapotban.

Két társukat két nappal később állították elő a rendőrök. A 25 éves V. Sándor és a 42 éves J. József gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. V. Sándor emellett elmondta a nyomozóknak, hogy J. Józseffel 2015. május 8-án két hétvégi házba is betörtek.

Az egyikből nem vittek el semmit, a másikból azonban a tulajdonos pénztárcájával és irataival távoztak. V. Sándort és J. Józsefet a szamárlopás mellett további egy rendbeli lopás vétség és egy rendbeli egy rendbeli lopás vétség kísérlete elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

Őket gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette a Tatabányai Rendőrkapitányság, kezdeményezésére pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. M. János Lászlóné és Sz. Ferenc az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

 

 

-police.hu-

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Orietta Scardino

Ismét az európai uniós befizetések leállításával fenyegetőzött Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes arra az esetre, ha ez Európai Unió nem tud megoldást találni a menekültek befogadására.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Nincs általános pánik, a többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet – olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, melyről pénteken közleményben tájékoztatták az MTI-t.

A debreceni Református Nagytemplom (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Nincs félnivalónk, ez a húsvét üzenete - mondta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnapi igehirdetésében a debreceni Református Nagytemplomban.

2021. június 24., csütörtök, Iván