Idős embereket fosztott ki egy három fős társaság Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 9th February, 2017 - 4:08pm

Téma: 

 

 

Csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a három férfival szemben.

 

A három fiatal férfi 2016 decemberében egy 76 éves férfit kerestek fel a lakásán. Azzal az ürüggyel jutottak be a lakásba, hogy a sértett fiának hoztak pénzt. Egy húszezer forintost tettek az asztalra, melynek felváltását kérték. Az idős férfi a másik szobába ment pénzért, melyet átadott a vádlottaknak, akik azonban a húszezrest is eltették. Egyikük, hogy elterelje a sértett figyelmét egy drótot kért, és amíg a sértett azt kereste, a lakásból elvittek 210 ezer forintot, majd távoztak.

 

Pár nap eltéréssel egy 82 éves nőhöz jutottak be hasonló koreográfiával. Egyikük elterelte a sértett figyelmét, míg társa elvett 150 ezer forintot, majd távoztak a házból

 

A vádlottak egyike, egy korábban lopás miatt már elítélt férfi, még 2016 szeptemberében surrant be Miskolcon egy házba, ahonnan 160 ezer forint értékben hozott el számítógépeket.

 

A három vádlottal szemben a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette, egyikükkel szemben ezen túl lopás vétsége miatt az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyészség.

 

Kapcsolódó cikkeink