Kirakatból vitte el a műszaki cikkeket

Téma: 

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az a 24 éves ózdi férfi, aki az egyik helyi üzlet kirakatát betörve jutott hozzá különféle műszaki cikkekhez.

Az ózdi városközpontból 2013. április 9-én a hajnali órákban egy távfelügyeleti rendszer ügyeletesétől érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint az egyik üzlet kirakatüvegét betörték. A járőrök, miután a helyszínre értek megállapították, hogy az ott elhelyezett műszaki cikkek közül többet eltulajdonítottak.

Az ügyben indult forrónyomos üldözés során a járőrök a közelben egy magányosan, sietősen haladó férfira figyeltek fel, aki a rendőrautót észlelve azonnal futásnak eredt. A rendőrök kb. 100 méteres követés után megállították a menekülő férfit, akitől ruházata átvizsgálása során előkerültek az eltulajdonított műszaki cikkek, melyeken még az árcédulák is rajta voltak. A fiatalember a tárgyakat kabátjának zsebeibe, illetve a nadrágjába próbálta elrejteni.

A 24 éves ózdi férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, majd előállították, a nála lévő tárgyakat pedig lefoglalták. Az elkövető cselekményével kb. 30.000 forint lopási és több mint 100.000 forintnyi rongálási kár okozott. Vele szemben betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság.

Kapcsolódó cikkeink

Egy színi családi házba 2013. március 17-én ismeretlenek az ajtózár kifeszítését követően behatoltak, majd a lakásból élelmiszereket és műszaki cikkeket vittek el.

Adománygyűjtőből vitte el a pénzt

A miskolci nyomozók elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint beteg gyermekek számára gyűjtött pénzadományt tulajdonított el.

Számítógépeket, kamerákat lopott, majd egy kerékpárt is elemelt a betörő, hogy az értékeket el tudja szállítani. Nem jutott azonban messzire, mert a rendőrök fél órán belül elfogták és előállították a 35 éves körömi férfit.

Jobbik: Gaudi-Nagy nem egyeztette az "akciósorozatát" a frakcióvezetéssel

Gaudi-Nagy Tamás csütörtöki "akciósorozatát" nem egyeztette a frakcióvezetéssel, és bár céljával, az uniós zászló végleges eltávolításával az Országgyűlésből a Jobbik egyetért, "de félő, hogy nem ez volt a legalkalmasabb módja az ügy előbbre vitelének" - reagált az...

2020. május 25., hétfő, Orbán