Lopott kerékpáron szállította az eltulajdonított műszaki cikkeket

Téma: 

Számítógépeket, kamerákat lopott, majd egy kerékpárt is elemelt a betörő, hogy az értékeket el tudja szállítani. Nem jutott azonban messzire, mert a rendőrök fél órán belül elfogták és előállították a 35 éves körömi férfit.

Bejelentés érkezett 2013.március 3-án késő délután a rendőrségre, miszerint ismeretlen elkövető behatolt Felsőzsolcán egy középületbe. A tettes betörte a bejárati ajtó üvegét, majd a két helyiséget elválasztó gipszkarton válaszfalat is áttörte és az ablakon át távozott. Az épületből nagy értékű számítógépeket és kamerákat emelt el az elkövető, melyeket az udvarról eltulajdonított kerékpárral vitt el a helyszínről. A Felsőzsolcai rendőrőrs járőrei a gyors és szakszerű adat és nyomkutatásnak köszönhetően hamarosan a tettes nyomában voltak. A 35 éves körömi férfit Alsózsolcán igazoltatták a rendőrök. A személy ugyanis egy kerékpárt tolt az út szélén, melynek a csomagtartóján különböző számítástechnikai eszközök voltak, a férfi nyakában pedig két táska lógott. A rendőrök az ellenőrzés során beazonosították, hogy a kerékpárosnál azok az értékek vannak, amit nem sokkal korábban Felsőzsolcáról tulajdonítottak el. A gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt beismerte. A rendőrök kérdésére elmondta azt is, hogy a kamerák akkor sérültek meg, amikor azokat az épület ablakán kidobta, a számítógépek pedig amikor leestek a bicikliről. A műszaki cikkek oly mértékben sérültek, hogy azokat a sértett részére már nem lehetett átadni. A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást T. József 35 éves körömi lakossal szemben. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkeink

Azonosították a rendőrök azokat a garázsfeltörőket, akik a közelmúltban Tiszaújvárosban több bűncselekményt is elkövettek.

Egy színi családi házba 2013. március 17-én ismeretlenek az ajtózár kifeszítését követően behatoltak, majd a lakásból élelmiszereket és műszaki cikkeket vittek el.

Mintegy ötven kisteherautót lopott el az ország különböző településeiről egy borsodi férfi, aki ellen most tett vádemelési javaslatot a III. kerületi rendőrkapitányság - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Illusztráció

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az a 24 éves ózdi férfi, aki az egyik helyi üzlet kirakatát betörve jutott hozzá különféle műszaki cikkekhez.

2020. május 25., hétfő, Orbán