Rabszolgatartó házaspárt fogtak Sátán

Írta: itv , - Frissítve: 24th March, 2017 - 6:24pm

Téma: 

Őrizetben van az a házaspár, akik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátán egy férfit évekig bezárva tartottak és dolgoztattak, majd amikor a sértett már nem akarta tovább a ház körüli teendőket elvégezni, súlyos fenyegetéssel és bántalmazással bírták rá a további munkára – közölte a rendőrség.

 

 

A rendőrség kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 47 éves sátai férfival és 41 éves feleségével szemben.

A gyanúsítottak éveken át dolgoztattak saját portájukon egy helyi középkorú férfit, akinek minden jövedelmét elvették és azzal sajátjukként rendelkeztek. Cserébe a sértett egy komfort nélküli melléképületben lakhatott, és ha azt mondta, hogy nem bír tovább dolgozni, akkor a férj bántalmazással bírta rá további munkára.

 

V. J.-t és V. J–nét Sátán, 2017. március 21-én a délutáni órákban fogták el a rendőrök. A gyanúsítottaknál megtartott házkutatás során egy komfort nélküli helyiségben egy idős nőt találtak a rendőrök. Az asszony elmondta a nyomozóknak, hogy évek óta él abban a szobában, ahonnan nem jöhet ki, nyugdíjával a család gazdálkodik, látogatókat nem fogadhat és nem is telefonálhat.

A rendőrség őrizetbe vette a házaspárt és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

 

Kapcsolódó cikkeink