Rabszolgatartó házaspárt fogtak Sátán

Téma: 

Őrizetben van az a házaspár, akik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátán egy férfit évekig bezárva tartottak és dolgoztattak, majd amikor a sértett már nem akarta tovább a ház körüli teendőket elvégezni, súlyos fenyegetéssel és bántalmazással bírták rá a további munkára – közölte a rendőrség.

 

 

A rendőrség kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 47 éves sátai férfival és 41 éves feleségével szemben.

A gyanúsítottak éveken át dolgoztattak saját portájukon egy helyi középkorú férfit, akinek minden jövedelmét elvették és azzal sajátjukként rendelkeztek. Cserébe a sértett egy komfort nélküli melléképületben lakhatott, és ha azt mondta, hogy nem bír tovább dolgozni, akkor a férj bántalmazással bírta rá további munkára.

 

V. J.-t és V. J–nét Sátán, 2017. március 21-én a délutáni órákban fogták el a rendőrök. A gyanúsítottaknál megtartott házkutatás során egy komfort nélküli helyiségben egy idős nőt találtak a rendőrök. Az asszony elmondta a nyomozóknak, hogy évek óta él abban a szobában, ahonnan nem jöhet ki, nyugdíjával a család gazdálkodik, látogatókat nem fogadhat és nem is telefonálhat.

A rendőrség őrizetbe vette a házaspárt és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

 

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Hét elfogatóparancs volt érvényben egy húszéves férfi ellen, akit csütörtökön fogtak el Kazincbarcikán - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Országszerte összesen 4562 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.Szenti...

Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy miskolci telephelyről féktárcsákat lopott el.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma