Rendőrökre támadtak Mezőkövesden

Írta: itv , - Frissítve: 7th November, 2017 - 1:10pm

Téma: 

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult meg az eljárás azzal a három gyanúsítottal szemben, akiknek a bíróság az előzetes letartóztatását.

 

A gyanúsítás szerint Mezőkövesden jogszerű rendőri intézkedés alatt vonták a gyanúsítottakat egy bejelentés alapján, mely intézkedésnek azonban ellenszegültek. Az intézkedő rendőröket trágár módon szidalmazták, rángatták, egyikük megkísérelte a rendőrt megütni, aki azonban az ütést elhárította. Ekkor a másik két gyanúsított megragadta a rendőrt, és próbálta a földre lehúzni. A másik rendőr könnygázszóró-sprayt alkalmazott, mire az egyik gyanúsított elmenekült a helyszínről. Később azonban két gyermekével visszatért és tovább szidalmazta az intézkedő rendőröket, akik rádión kértek erősítést a helyszínre. Végül mindhárom gyanúsítottat sikerült megbilincselni és előállítani.

 

 

 

A bíróság mindhárom gyanúsított vonatkozásában megállapította a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítási eljárás befolyásolásának veszélyét, ezért előzetes letartóztatásukról döntött. Bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható velük szemben.

 

-boon.hu-

Kapcsolódó cikkeink