Tömegbalesetek az M3-ason - Csiba Gábor ért először a helyszínre

Téma: 

Dr. Csiba Gábor gyakorló orvos, a megyei kórház volt főigazgatója szerdán Budapestről Miskolc felé haladt az M3-as autópályán, elmondása szerint az 50. kilométer után észrevette, hogy feltorlódott a kocsisor.

 

A torlódáshoz érve látta, hogy több autó karambolozott. Két mikrobusz volt közöttük, és az egyik ablakán kirepült egy utas. A főorvos azonnal a sérültek segítségére sietett és a helyszínen ellátta mind a három életveszélyes állapotban lévőt. A balesetben – elmondása szerint – további 8-10 utas szenvedett könnyebb sérüléseket.

 

Dr. Csiba Gábor a mentőhelikopter és a katasztrófavédelem egységeinek megérkezéséig egészségügyileg biztosította a helyszínt, majd átadta a sérülteket a kiérkező szolgálatoknak.

 

Dr. Csiba Gábornak immár ez a tizedik közismert közúti életmentése. A sok közül emlékezetes az, amikor egy infarktust kapott biciklist hozott vissza az életbe. A másik, amikor Forrónál egy karambolos kocsi utasainak nyújtott életmentő segítséget.

Kapcsolódó cikkeink

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szeptember 15-ével még nem tér vissza a kórház élére - közölte Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

Dr. Csiba Gábort megerősítették

A kórház-igazgatói pályázatok csaknem harmada eredménytelenül zárult, 35-ből 11 kórház vezetői posztjára 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Az az államtitkárság közleménye megerősítette: a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház élén továbbra is dr.

Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors.

Hatalmas feszültségeket generált szakmai körökben az orvosok nyugdíjkorhatárát is érintő decemberi kormányhatározat. A betegellátást megnehezítő ún. kényszernyugdíjazásról szóló határozatot végül visszavonta, illetőleg szakmai egyeztetéseket követően némiképp módosította a...

2021. június 24., csütörtök, Iván