Uzsorások ellen indult eljárás Borsodban - Havi 50 százalékra adtak hitelt a borsodi uzsorások

Téma: 

A gyanúsítottak 2009 szeptemberétől környezetükben nehéz anyagi helyzetben lévő, többnyire magukat segélyekből fenntartó embereknek adtak kölcsönt, havi 50 százalékos kamatra. Veréssel fenyegették meg azokat, akik a pénzt, illetve annak kamatait nem akarták vagy nem tudták törleszteni. Négy ember ellen uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, két uzsorás előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t. A rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkeink

 Befejezték a nyomozást a rendőrök a három férfi ellen, akik becsaptak és kifosztottak egy idős nénit Debrecenben.Elfogásukkor az egyik gyanúsított bemászott a rendőrök elől az ágyneműtartóba.

 

 A bűnszervezet tagjai egy ormosbányai gazdasági épületet alakítottak át drogtermesztésre, kertésznek pedig Prágából hívtak „szakembert”. A rendőrség mind az öt gyanúsítottal szemben vádemelést javasol.

 

2020. július 14., kedd, Örs,Stella