Vádemelési javaslat a földbérleti szerződések ügyében

Téma: 

Magánokirat-hamisítás gyanúja miatt tett vádemelési javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda több mint negyven állami földbérleti pályázat ügyében. A Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet területére megkötött szerződéseket vizsgálták - írja a kurir.hu.

A vizsgálat eredményéről az Együtt-PM szakpolitikusa számolt be, felidézve, hogy a Borsodi Mezőség pályázatai botrányosan zajlottak. Szabó Rebeka példaként említette, hogy egy teljes pályázati koncepciót vontak vissza a pályázati határidő lejárta után tíz órával. Arról is beszélt, hogy a pályázat több nyertese köthető politikai körökhöz.

Azt nem tudta megmondani, hogy a vádemelési javaslatok ezeket a szerződéseket is érintik-e. A Nemzeti Nyomozó Iroda mindössze arról küldött neki értesítést, hogy 41 esetben találták megalapozottnak a magánokirat-hamisítás gyanúját. Ezekről vádemelési javaslatot készítettek, és elküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Ittasan vezetett - Vádemelési javaslat a külföldi sofőrrel szemben. Szerencs belterületén állítottak meg a rendőrök közúti ellenőrzés során 2013. július 24-én 03 óra 22 perckor egy olasz rendszámú személygépkocsit.

hirado.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata alapján a járványhelyzetre tekintettel, szigorú óvintézkedések mellett májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók – közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

Soros György szerint a romák ellen irányul az a négy európai uniós (EU) tagállam által megfogalmazott javaslat, amely a "szociális turizmussal" szembeni védekezésként korlátozná az EU-n belüli szabad mozgást - jelentette csütörtökön a spanyol hírügynökség.

2021. március 3., szerda, Kornélia