Videón a budapesti fogolyüldözés

Téma: 

Felvételt tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a fogolynak az üldözéséről, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméből, miután ítéletet hirdettek az ellene indított büntetőügyben. Menekülése során többször is rálőttek az őt hajszoló rendőrök.

 

Mint ismert, Sz. Károly a tárgyalóteremben dulakodás közben megszerezte a biztonsági őr fegyverét, majd megszökött a Fővárosi Törvényszékről, miután a bíróság jogerősen 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki rá garázdaság és rongálás vétsége miatt. Út közben még túszul ejtette a biztonsági szolgálat egyik tagját, vele együtt hagyta el az épületet, majd megállásra kényszerített egy autót, elengedte a túszt és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Ezt követően megindult a hajsza: a rendőrök lezárták a fővárost, nem sokkal később pedig rátaláltak a járműre, amelyben a szökevény a fegyvert a gépkocsivezető fejéhez szegezte. A rab végül kiugrott az autóból és gyalog folytatta a menekülést, innen – mint ahogy az alábbi felvétel is demonstrálja – már nem jutott messzire.

Az MTI tájékoztatása szerint a férfit erőszakos bűncselekmények folytán korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt.

Kapcsolódó cikkeink

Elfogta a rendőrség péntek délelőtt azt a férfit, aki előző éjjel három lövést adott le a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.A police.hu-n az olvasható, hogy a 26 éves budapesti S. Ábelt a XI.

Meggyőző fölénnyel nyerte meg első haza mérkőzését a Miskolci Renegades Amerikai futball csapat. A Budapesti Zöld Sasok ellen 59-6 arányban győzedelmeskedtek az arany mezben játszó Renegátok.

Idén is világsztárokat lát vendégül a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált – mondta el Vitézy Zsófia fesztiváligazgató, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a rendezvénysorozat idei programját ismertető sajtótájékoztatón 2013. február 26-án...

MTI/Lakatos Péter

Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható Budapesten - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti...

2021. június 24., csütörtök, Iván