Elgondolkodtató fotókiállítás Sárospatakon

Téma: 

Molnár Viktor, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonatvezetőjének fotókiállítása március elején nyílt meg Sárospatakon, az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karán. A megnyitón dr. Nagy György dékánhelyettes és Rencsiné Ágh Márta, az erdészeti társaság humánpolitikai osztályvezetője köszöntötte a résztvevőket. A kiállítást az erdészeti erdei iskolák munkatársai hosszú távú tevékeny együttműködés reményében szervezték meg. Céljuk, hogy a jövő pedagógusainak figyelmét a természetre, az erdőre és az erdész hivatásra irányítsák. Erdőpedagógiára nyitott szemléletmódot szeretnének kialakítani a főiskolai hallgatókban, hogy majdani munkájuk során természetes legyen számukra az erdei iskolai módszerek alkalmazása. Nem csak a gyermekekben, hanem leendő tanítóikban is igyekeznek tudatosítani, hogy mennyire fontos az embereket körülvevő természetes környezet ismerete és szeretete. A kiállított fotók nem csupán a természet varázslatos pillanatait örökítették meg, hanem a fényképezés technikai rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőt. Rendhagyó módon lehetőség van arra, hogy a fotóknak címet is adjanak a vállalkozó kedvű látogatók. A kiállítás május közepéig tekinthető meg a felsőoktatási intézmény főépületében.

Kapcsolódó cikkeink

A Földbe becsapódó kisbolygó mérte 66,5 millió évvel ezelőtt az utolsó csapást a dinoszauruszokra: a legújabb bizonyítékok alapján a két esemény időben olyan közel történt egymáshoz, hogy az ok-okozati összefüggés biztosra vehető - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport...

Már halálos áldozata is van a Szlovákia keleti részén tomboló délutáni viharnak. Sztropkóban egy óriásplakát az erős szél miatt egy 12 és egy 13 éves kislányra zuhant. A fiatalabb lány a helyszínen belehalt sérüléseibe, barátnőjét kórházban ápolják.

Húsz kilométernyi légvezetéket gyártott le rendkívüli műszakban a miskolci Fux Zrt., hogy a múlt heti hóviharban megrongálódott vezetékeket az áramszolgáltató E.ON Zrt.

MTI Fotó Illyés Tibor

Várhatóan öt százalék körül alakul a magyar gazdaság idei növekedése – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. június 24., csütörtök, Iván