Külföld

Végeztek a 2015-ös párizsi merényletek egyik főszervezőjével Szíriában

Írta: itv , - Frissítve: 22nd February, 2019 - 1:56pm
hirado.hu

Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét. Fabien Clain francia dzsihadistával az amerikai vezetésű nemzetközi terrorellenes koalíció végzett – közölték csütörtökön hivatalos források. Az ő hangja volt hallható a francia nyelvű felvételen, amelyen az Iszlám Állam terrorista szervezet vállalta a 130 halálos áldozatot követelő támadásokat.

Elismerte a migránskártyák létezését az Európai Bizottság

Írta: itv , - Frissítve: 22nd February, 2019 - 1:05pm
hirado.hu

Tavaly ősszel robbant ki a botrány, amikor kiderült, hogy a bevándorlók mindenféle azonosítás nélkül kapnak anyagi támogatást az Európai Uniótól, és az összeget bármire elkölthetik. Az Európai Bizottság mostani válaszából megtudjuk, hogy 2018-ban összesen mintegy 40 milliárd forint értékben 90 ezren jutottak így támogatáshoz.

Nem hozott áttörést Theresa May brüsszeli tárgyalása

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 11:07am
EPA

Nem történt áttörés Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök szerda esti brüsszeli találkozóján, azonban abban megállapodtak, hogy tovább folytatják a tárgyalásokat az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválása érdekében.

Szijjártó: Európa biztonságához járulnak hozzá

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 11:06am
MTI Fotó Illyés Tibor

Magyarország nagyra becsüli azokat az afrikai országokat, amelyek soha nem tettek azért, hogy Európára bevándorlási nyomás háruljon, és így hozzájárulnak az európai biztonsághoz – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Tovább tart a vita Magyarország és Brüsszel között

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 10:58am
EPA

Tovább tart a vita Magyarország és Brüsszel között a kormány legújabb tájékoztató akciója miatt. Az uniós vezetők szerint nem igazak a kampányban közölt állítások, hogy Brüsszel a migráció támogatásán dolgozik. Ezt Jean-Claude Juncker és Frans Timmermans is visszautasította. A magyar kormány szerint azonban a brüsszeli tervek egyértelmű célja, hogy fokozzák a bevándorlást.

A NATO szerint elfogadhatatlan Oroszország fenyegetése

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 10:56am
EPA

Elfogadhatatlan az az orosz fenyegetés, hogy az amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai szárazföldi telepítése esetén Oroszország nemcsak a szóban forgó eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni – jelentette ki a NATO helyettes szóvivője szerdán.

Folytatódik a Kárpát-medencei óvodafejlesztés

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 10:51am
MTI Fotó

A harmadik üteménél tartó Kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyesházasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.

Nem veszélyezteti az unió jövőjét a Brexit a brit külügyminiszter szerint

Írta: itv , - Frissítve: 21st February, 2019 - 10:44am
MTI/EPA/Andy Rain

Nem kell tartania az Európai Uniónak a brit tagság megszüntetésétől (Brexit), a kilépés rendezett lebonyolítása közös érdek, és a közös értékek is ezt diktálják – hangsúlyozta a brit külügyminiszter szerdán Berlinben.

Putyin: Az Egyesült Államokat is célba vesszük, ha rakétákat hoz Európába

Írta: itv , - Frissítve: 20th February, 2019 - 3:39pm
MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

Amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai telepítése esetén Oroszország nemcsak az ezeket az eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni – jelentette ki évértékelő beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt szerdán Moszkvában.

Megállapították a Stonehenge köveinek korát és pontos származási helyét

Írta: itv , - Frissítve: 20th February, 2019 - 3:20pm
MTI/AP/Alastair Grant

Sikerült megállapítaniuk brit tudósoknak a Stonehenge köveinek korát és pontos származási helyét. Eredményeik alapján megkérdőjeleződik az a korábbi feltételezés, hogy a köveket hajón szállították Walesből az angliai síkságra.

Továbbra is nagy az iszlamista terrorveszély Németországban

Írta: itv , - Frissítve: 20th February, 2019 - 3:17pm
EPA

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban – mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

Microsoft: Hackertámadások érhetik az EP-választásokat

Írta: itv , - Frissítve: 20th February, 2019 - 3:07pm
Shutterstock

Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás tavaly az év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt.

Kártérítést kér az EMNP a magyar zászló meggyalázójától

Írta: itv , - Frissítve: 20th February, 2019 - 3:03pm
MTI Fotó Veres Nándor

Ugyanannyi kártérítést kér az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei szervezete a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nagyváradi székházára kitűzött magyar zászló meggyalázójától, amennyi bírságot Szováta korábbi polgármesterének kell fizetnie, amiért elmulasztotta eltávolítani a székely zászlót a városházáról.

A családvédelmi intézkedéseket méltatta a cseh kormányfő

Írta: itv , - Frissítve: 17th February, 2019 - 3:04pm
EPA

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

Trump kéréssel fordult az európai országokhoz

Írta: itv , - Frissítve: 17th February, 2019 - 3:02pm
AP

Donald Trump amerikai elnök szombaton Twitter-üzenetben sürgette az Egyesült Államok európai szövetségeseit, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet Szíriában elfogott, több mint nyolcszáz külföldi harcosát „fogadják vissza", és állítsák bíróság elé.

Harmadik hónapja tüntetnek a sárga mellényesek

Írta: itv , - Frissítve: 17th February, 2019 - 2:57pm
MTI/EPA/Julien De Rosa

Tizennegyedik alkalommal is az utcákra vonultak szombaton országszerte a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen tiltakozó sárga mellényesek, akik a közvélemény kifáradása és a csökkenő mobilizáció ellenére újabb célkitűzéseket keresnek a mozgalomnak.

Újabb menekültügyi szigorításokon dolgozik a német kormány

Írta: itv , - Frissítve: 15th February, 2019 - 2:04pm
EPA

Az elutasított és távozásra kötelezett menedékkérők hazajuttatásáról szóló szabályok reformjának tervezetét csütörtökön indította tárcaközi egyeztetésre a téma felelőse, a Horst Seehofer vezette belügyminisztérium.

Uniós vezetőket hibáztat az osztrák alkancellár

Írta: itv , - Frissítve: 15th February, 2019 - 2:02pm
MTI Fotó

Nagy a nyomás az osztrák kormányon az elmúlt hetek bűncselekményei miatt. A szerdai ülésen a bevándorlással kapcsolatos törvények szigorításáról is tárgyaltak apolitikusok. Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár az M1-nek azt mondta, az unió vezetői felelőtlen politikát folytattak, amikor támogatták az illegális bevándorlást – közölte az M1 Híradója.

Oldalak