Addig tiltakoznak, amíg el nem vetik a mecsetépítés tervét

Írta: itv , - Frissítve: 10th July, 2018 - 9:13am

Téma: 

Újabb német településen tiltakoznak a helyiek egy mecset tervezett építése ellen. A tervek szerint Kornwestheimben épülne fel az új, 6000 négyzetméteres mecset 25-30 méter magas minarettel. A tiltakozók szerint semmi szükség arra Németországban, hogy újabb és újabb mecsetek épüljenek – közölte az M1 Híradója.

A tervek szerint Kornwestheimben, az ország délnyugati részén épülne fel az új mecset, melyet a török–iszlám kulturális egyesület tervez. A településen a hétvégén többen tiltakoztak a mecsetépítés ellen.
 
Illusztráció. Stockphoto
 

Többek szerint egyre több a muszlim Németországban, és ez félelmet kelt a németekben. Van, aki szerint az a legnagyobb baj, hogy a mecsetben a muszlimok nemcsak a vallásukat gyakorolják, hanem politikai nézeteiket is terjesztik.

A megmozdulást szervező AfD-s képviselő szerint a bevándorlásellenességgel pártjának nem a gyűlöletkeltés és az uszítás a célja, hanem a német nemzeti értékek megőrzése.

Az ellentüntetők is megjelentek, ők színes Németországot és toleranciát követeltek. Kornwestheim vezetése támogatja a mecsetépítést. A tüntetők azonban azt ígérik, addig tiltakoznak, amíg nem vetik el a mecsetépítés tervét.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: Illusztráció. Stockphoto

Kapcsolódó cikkeink