„Alacsonytól mérsékeltig” terjed a járvány kockázata az EU-ban

Téma: 

„Alacsonytól mérsékeltig” terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után – közölte vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

 

A vírus további terjedésének a kockázata az EU-ban, az euróövezet országaiban és Nagy-Britanniában alacsony, de bizonyos tényezők miatt nem lehet kizárni – közölte kockázatértékelésében az uniós egészségügyi intézmény.

EPA

Az EDCD szerint bár a vírus több Európán kívüli országban is jelen van, most valószínűbb, hogy más országokból, nem Kínából érkező utazók révén terjed.

Andrea Ammon, az ECDC igazgatója közölte, hogy a következő napokban további megbetegedésekre számítanak Olaszországban és feltehetően az EU más részeiben.

Az újabb kockázatbecslést hétfőn teszik közzé – közölte a Stockholm melletti Solnában működő uniós intézmény.

Olaszországban a hétvégén jelentősen nőtt a fertőzések száma. A hatóságok több mint 150 esetről tudnak, a COVID-19 nevű vírusnak vasárnap estig 3 áldozata volt.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

Shutterstock

Egyre több előfizetőt érintenek az átverős emeltdíjas alkalmazások, a hatóság három esetben elrendelte az emeltdíjas telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat.

Egyre több brit vásárol magának ajándékot, hogy biztos legyen abban, azt kapja, amit szeretne - derült ki egy szigetországi felmérésből.

2021. június 24., csütörtök, Iván