Autó csapódott a brit parlamentet védő kordonba

Téma: 

Több biciklist elütött, majd a brit parlamentet védő acélbeton elemeknek csapódott egy ezüst színű autó Londonban – közölte több szigetországi sajtóforrás. A férfit a rendőrség villámgyorsan őrizetbe vette. Hivatalos jelentések szerint két embert ápolnak kórházban az incidens miatt.

Egy embert őrizetbe vettek, a The Telegraph online portálja szerint a rendőrség terrorista támadásoknál használt kordont vont a parlament épülete köré, egyúttal további utcákat zártak le a brit fővárosban, miután egy személyautó – több biciklis elgázolása után – a brit parlament védműveibe csapódott.
 
EPA
 

Korábban a BBC-nek egy névtelenül nyilatkozó szemtanú szándékosnak írta le az esetet, ezt egy másik szemtanú megerősítette, szerinte „felgyorsult az autó”, mielőtt a védőelemeknek csapódott volna, és úgy látta, nem volt elől rendszámtáblája a járműnek.

Egy éppen arra járó tudósító felvette, ahogy megérkeznek a gyorsreagálású rendőri egységek:

Hasonlóról számolt be a BBC egyik munkatársa, aki szerint az „ezüst színű autó az úttest rossz oldalán haladva lámpára várakozó biciklisek közé csapódott, majd visszatolatva megfordult, és sebességet gyűjtve” nekicsapódott az acélbeton-kordonnak, amelyet direkt az autós támadások kivédésére szereltek fel.

Magyar idő szerint fél 11 körül arról tvittelt a londoni rendőrség, hogy a Scotland Yard terrorelhárító részlege vezeti a vizsgálatot amellett, hogy nyitva hagynak más lehetőségeket is.

A The Telegraphnak nyilatkozó szemtanú szerint legalább egy biciklist ápolnak mentősök, később a londoni mentőszolgálat bejelentette, két sérültet ápolnak kórházban.

Korábban a MET Police honlapján keresztül azt közölte, nincs súlyos sérültje az incidensnek. Az autóból a támadás után füst szállt fel – jelentette a The Telegraph.

Forrás: hirado.hu

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A brit kormánynak új költségvetést kell készítenie, ha nem születik megállapodás a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről az Európai Unióval – mondta vasárnap a brit pénzügyminiszter.

http://hirado.cms.mtv.hu/

Megérkezett Nagy-Britanniába a brit kormány által befogadott szíriai menekültek első csoportja - közölte kedden a brit belügyminisztérium.

    A tárca nem részletezte, hogy pontosan hány menekült érkezett, és azt sem, hogy hol helyezték el őket.

hirado.hu

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet.

AFP

Az eddigi belügyminisztert II. Erzsébet királynő bízta meg szerdán kormányalakítással, miután David Cameron, az eddigi miniszterelnök benyújtotta lemondását. Az 59 éves Theresa May az uralkodó tizenharmadik miniszterelnöke.

2019. július 18., csütörtök, Frigyes