Autó csapódott a brit parlamentet védő kordonba

Írta: itv , - Frissítve: 14th August, 2018 - 2:48pm

Téma: 

Több biciklist elütött, majd a brit parlamentet védő acélbeton elemeknek csapódott egy ezüst színű autó Londonban – közölte több szigetországi sajtóforrás. A férfit a rendőrség villámgyorsan őrizetbe vette. Hivatalos jelentések szerint két embert ápolnak kórházban az incidens miatt.

Egy embert őrizetbe vettek, a The Telegraph online portálja szerint a rendőrség terrorista támadásoknál használt kordont vont a parlament épülete köré, egyúttal további utcákat zártak le a brit fővárosban, miután egy személyautó – több biciklis elgázolása után – a brit parlament védműveibe csapódott.
 
EPA
 

Korábban a BBC-nek egy névtelenül nyilatkozó szemtanú szándékosnak írta le az esetet, ezt egy másik szemtanú megerősítette, szerinte „felgyorsult az autó”, mielőtt a védőelemeknek csapódott volna, és úgy látta, nem volt elől rendszámtáblája a járműnek.

Egy éppen arra járó tudósító felvette, ahogy megérkeznek a gyorsreagálású rendőri egységek:

Hasonlóról számolt be a BBC egyik munkatársa, aki szerint az „ezüst színű autó az úttest rossz oldalán haladva lámpára várakozó biciklisek közé csapódott, majd visszatolatva megfordult, és sebességet gyűjtve” nekicsapódott az acélbeton-kordonnak, amelyet direkt az autós támadások kivédésére szereltek fel.

Magyar idő szerint fél 11 körül arról tvittelt a londoni rendőrség, hogy a Scotland Yard terrorelhárító részlege vezeti a vizsgálatot amellett, hogy nyitva hagynak más lehetőségeket is.

A The Telegraphnak nyilatkozó szemtanú szerint legalább egy biciklist ápolnak mentősök, később a londoni mentőszolgálat bejelentette, két sérültet ápolnak kórházban.

Korábban a MET Police honlapján keresztül azt közölte, nincs súlyos sérültje az incidensnek. Az autóból a támadás után füst szállt fel – jelentette a The Telegraph.

Forrás: hirado.hu

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink