Bajban vannak a török utakat értékesítő cégek

Téma: 

Aggódnak az utazási vállalkozások, mert zuhanórepülésben vannak a csoportos törökországi nyaralásokra szóló megrendelések a közelmúlt terrorcselekményei miatt - írta pénteki számában a Magyar Idők.

A lap szerint amennyiben rövidesen nem rendeződik a geopolitikai helyzet, fizetési nehézségeik is adódhatnak a csupán e területre szakosodott cégeknek. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége azt közölte, még így is nagyobb biztonságban van az, aki nem egyénileg, hanem utazási irodával indul útnak.

MTI/EPAA korábban a magyarok körében rendkívül vonzó törökországi üdülőkörzetekben jelentős árengedményeket kínálnak nyárra a turistáknak, azonban úgy tűnik, többen kerülni fogják a térséget, mint ahányan vállalják a kockázatot az esetleges újabb terrorcselekmények miatt.Egy fővárosi iroda tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy még azok az utasaik is, akik évek óta ugyanarra a törökországi nyaralóhelyre járnak, az idén más országot választanak, és többen vannak olyanok, akik eleve elvetik a külföldi pihenés lehetőségét.Várakozások szerint a belföldi turizmus növekedhet a világban tapasztalt terrorfenyegetettség miatt, sokan maradnak itthon, ami a hazai szállodáknak jelenthet forgalomnövekedést.Forrás: MTIKép: MTI/EPA

Kapcsolódó cikkeink

Nagy bajban Kárpátalja: nincsenek turisták

Szűkös időszakot élnek a kárpátaljai vendéglátók. A kelet-ukrajnai politikai-katonai válsághelyzet miatt ugyanis a turisták félnek a megyébe utazni. Kárpátalja Ukrajna gazdaságilag fejletlenebb régiói közé tartozik, a megyében magas a munkanélküliség aránya....

MTI Fotó Vajda János

A Sajó áradása miatt két út egy-egy szakaszát zárták le kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A magyar jezsuiták gyorsgyűjtést szerveznek Kárpátalja családjai számára, akik a háború következményeként egyre súlyosabb nélkülözésben élnek. Ez itt történik, épp az országhatár túloldalán. Még működnek a piacok, a boltok is árulnak termékeket.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente