Berlini merénylet: őrizetbe vettek négy személyt Dortmundban

Téma: 

Őrizetbe vettek négy iszlamistát Dortmundban a berlini merénylettel kapcsolatban.

Egész Németország a 24 éves tunéziai Anis Amrit keresi. A német N-TV hírtévé szerint az éjjel több helyen is volt razzia Dortmundban, ahol négy iszlamistát vettek őrizetbe, de Amrit egyelőre nem találják.

KDF-TV

Fegyveres rendőrök rohamoztak meg egy dortmundi házat csütörtök kora reggel. A rendőri razzia során négy férfit tartóztattak le sajtó hírek szerint abban a házban, ahol Anis Amri is lakott egy ideg.

A német hírportálok szerint Amri az észak-rajna-vesztfáliai iszlamista terrorhálózat tagja volt, és egy Boban S. nevű terrorista utasításai követte.

A fővárosban, Berlinben is volt több rendőrségi akció éjjel. Egy épületet egy időre ki is kellett üríteni, mert azt az információt kapták a rendőrök, hogy bomba lehet az egyik lakásban.

Erről egyelőre részleteket nem árultak el, így azt sem lehet tudni, hogy találtak-e bármilyen veszélyes eszközt. Az N-TV úgy tudja: átkutatták azt az épületet is, ahol a feltételezett elkövető lakhatott.

A szövetségi legfőbb ügyészség cáfolta azt a sajtójelentést, miszerint az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe négy embert.

A legfőbb ügyészség egyik szóvivője a Reuters hírügynökségnek adott, német hírportálokon is ismertetett nyilatkozatában tévesnek nevezte a Bild című lap beszámolóját, miszerint az észak-rajna-vesztfáliai Dortmunban reggel négy olyan személyt vettek őrizetbe, akik kapcsolatban álltak a merénylet elkövetésével gyanúsított Anis Amrival. Azt azonban nem cáfolta, hogy egy terrorellenes intézkedés részeként valóban elfogtak négy embert.

Forrás: hirado.hu, n-tv.de

Kép: KDF-TV

Kapcsolódó cikkeink

MTI

Továbbra is egy olyan magyar állampolgárról tud a magyar külügyi tárca, aki megsérült a hétfői berlini merényletben. Az eddig azonosított halottak és súlyos sérültek között nincs magyar személy – mondta a külügy sajtófőnöke.

(MTI/AP/Markus Schreiber)

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, egy kamion belegázolt a tömegbe – a támadásban 12 ember meghalt és 48 megsebesült, köztük 18 súlyosan.

 

EPA/Michael Kappeler

A német kancellár különösen visszataszítónak nevezte, hogy a támadást olyasvalaki követte el, aki védelmet kapott Németországtól.

2021. március 7., vasárnap, Tamás