A dzsihadisták megfenyegették a Miss Universe-t

Téma: 

Komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet állítólag az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fogalmazott meg a Fülöp-szigeteken jövőre tervezett Miss Universe nemzetközi szépségverseny ellen - mondta pénteken a Fülöp-szigeteki hadsereg szóvivője.

Az IÁ közösségi médiában nemrég megjelent egyik videóján, amelyet valószínűleg valahol a Közel-Keleten forgattak, és pokolgép készítését mutatta, arab felirattal a következő volt olvasható: “készül a bomba Miss Universe-nek”.

MTI/EPA/Miss Universe/Darren Decker

A Miss Universe döntője a tervek szerint jövő januárban lesz Manilában.

“Komolyan vesszük a fenyegetést” – hangsúlyozta Edgard Arevalo ezredes, a hadsereg szóvivője. A hatóságok azonban még vizsgálják a felvétel hitelességét.

A manilai hatóságok szerint nincsenek IÁ-szélsőségesek az országban, de a terrorszervezet egy korábbi videoüzenetben soraiba fogadta az Abu Sayyaf Fülöp-szigeteki iszlamista terrorszervezetet, amely hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

“Megismételjük: az IÁ nincs jelen a Fülöp-szigeteken” – szögezte le Arevalo.

“Olyan csoportok vannak, amelyek azt állítják, hogy kapcsolatban állnak az IÁ-val, hogy pénzhez juthassanak. Így nem is túloz nagyon a terrorszervezet, amikor azt állítja, hogy IÁ-sejtek működnek a Fülöp-szigeteken, hogy bizonygassa globális tagságát” – tette hozzá az ezredes.

Forrás: MTI

Kép:MTI/EPA/Miss Universe/Darren Decker

Kapcsolódó cikkeink

Borsodi lány nyerte a Miss Alpok Adriát

A tarcali Andrássy Rezidenciában került megrendezésre szombat este a Miss Alpok Adria Szépségverseny országos döntője.

Kiválasztották a Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny döntőseit!

A 2013. március 9-én, a Larus Rendezvényközpontban megrendezendő Miss Colours Hungary 2013 szépségverseny döntősei személyes interjú keretében is bemutatkoztak a zsűri előtt.

Miss Colours koreográfia próba

A Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny döntősei elkezdték a felkészülést a március 9-i döntőre, a herceghalmi Abacus Hotelben Nemes Nóra koreográfus vezetésével.

Nánási Pál új kihívással találta szemben magát, amikor a Miss Colours Hungary kerekesszékes szépségverseny döntőseiről készített képeket.

2020. május 27., szerda, Hella