Egyre nagyobb feszültséget okoznak Szlovéniában az illegális bevándorlók

Téma: 

Egyre komolyabb feszültséget okoz Szlovéniában, hogy továbbra is folyamatosan kelnek át az országon az illegális bevándorlók. Néhány héttel ezelőtt egy idős férfit is elraboltak a kocsijával együtt. Ennyire durva bűncselekmény azóta nem történt, viszont a hegyek között több nyaralót és hétvégi házat feltörtek, jelentős az anyagi kár – közölte az M1 Híradója.

 

Feldúlt és felégetett hegyi pihenőházak, nyaralókat mutattak be az M1 Híradójában a balkáni migrációs útvonal szlovéniai szakaszán. Az egyik közkedvelt pihenőhelynek betörték az ablakait is. Az erdőn át vezető út tele van eldobált ruhákkal, hátizsákokkal, amelyeket a migránsok hagytak maguk után. A helybeliek már nem lepődnek meg

EPA

Ilirska Bistrica település vezetése felszólította a lakosokat, hogy jegyezzék fel a betöréseket és az ehhez hasonló helyszíneket. A Szlovénián át vezető migránsútvonalon már 60 helyszínről gyűjtöttek adatot, ezeket a község hivatalos honlapján közzé is tették.

Egy másik határ menti szlovén településen, Gradinban a helybeliek elkezdték összeszedni a migránsok által eldobált szemet. Az ott élők jól emlékeznek néhány hete egy másik szlovén faluból migránsok raboltak el egy helybéli férfit. Az Idegenrendészeti Hivatal vezetője ezért óvatosságra int. Mint mondta: a jó idő beálltával egyre több migráns érkezik, ezért fontos, hogy az emberek zárják be az autóikat, valamint a házak és melléképületek ajtóit.

A határrendészeti szóvivő arról is beszélt: a migránsok útvonala számos szlovén tengermelléki várost is érint, de a legtöbben most a magyar határhoz közelebb eső bistricei környékén próbálnak továbbmenni Európa belseje felé.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Yoan Valat

A világnak egyre nagyobb szüksége van a tudományra, az innovatív megközelítésekre a különböző ágazatokban, emellett pedig határozott kapcsolatokra a tudomány és a politika között - mondta Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója a Tudományos világfórum szombati záróülésén...

hirado.hu

Egyre nagyobb szakadék tátong a kereskedelemben a munkáltatók között a bérköltség tekintetében, egyes áruházláncok a törvényben rögzített 8 százalékos béremelést is alig tudják kigazdálkodni, mások viszont akár 13-15 százalékot is hajlandók megadni – mondta a Világgazdaságnak...

Tóth László, honvedelem.hu

Egyre markánsabb szerep jut az altiszteknek a Magyar Honvédségben – mondta Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

MTI Fotó Sóki Tamás

Egyre növekvő a nyomás a déli határzáron, amely azonban betonbiztosan őrzi Magyarország és Európa határait – jelentette ki a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjének csütörtöki ülése után a testület elnöke Hercegszántón.

2020. november 27., péntek, Virgil