Erdogan: Európa meg fogja érezni az újabb migránshullámot, ha az idlíbi offenzíva nem áll le

Téma: 

Az európai országok meg fogják érezni az újabb migránshullámot, ha a szíriai kormányerők a felkelők utolsó fellegvárának számító, északnyugati Idlíb tartományban nem állítják le az offenzívát – figyelmeztetett Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap este egy isztambuli díjátadó ünnepségen.

Az Anadolu török állami hírügynökség jelentése szerint Erdogan azt mondta, hogy eddig több mint 80 ezer ember menekült el az orosz légitámadások és az előrenyomuló szíriai csapatok elől a török határhoz Idlíbben. Ankara egymaga ezt a terhet már nem bírja el – hangsúlyozta a török államfő.

EPA

Erdogan jelezte: egyeztetni fognak a Damaszkusszal szövetséges Oroszországgal, hogy véget vessenek az offenzívának. Hétfőn egy török küldöttség utazik Moszkvába emiatt – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP/Burhan Özbilici

Törökország nyílt beszédre vár uniós csatlakozásáról - jelentette ki a török elnök.

MTI/EPA/Sedat Suna

A törökországi puccskísérlet alatt két vadászgép is célkeresztbe vette a nyaralásáról visszatérő Recep Tayyip Erdogan gépét pénteken, ám rejtélyes okokból nem likvidálták a török elnököt.

MTI/EPA

Szerepük volt Fethullah Gülen hitszónok követőinek a csütörtökön elkövetett délkelet-törökországi robbantásban - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök televíziós beszédében.

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd