Félnek a migránsoktól a tűzoltók, inkább nem oltják el a tüzet Svédországban

Írta: itv , - Frissítve: 5th December, 2017 - 7:36am

Téma: 

Nem mernek belépni a svéd tűzoltók rendőri védelem nélkül a no-go zónákba, amelyek létét számos európai parlamenti képviselő tagadja. A tűzoltók mindenesetre nem tagadják ezt, sőt be is vallják, hogy szándékosan késnek addig, amíg meg nem érkezik a rendőri védelem.

 

Nem csak az EP-képviselők, hanem a svéd hivatalos közlemények is titkolják a no-go zonák létezését. A legutóbbi eset Uppsalában történt, ahova a tűzoltók csak a tűz bejelentését kővetően, három óra elteltével vonultak be – mondta az M1 tudósítója.

Uppsala egyik külterületén is rendkívül pokoli állapotok lettek úrrá: a tűzoltók sem mernek behajtani Gottsundába, ha valami kigyullad, mert a migránsok nagy valószínűséggel rájuk támadnak – írja a Breitbart.

Múlt héten, kedden este hét óra után hívták a tűzoltókat szemtanúk, mert több autó és egy parkolóház lángolt a no-go zónává váló kerületben. A tűzoltók azonban csak három órával később jelentek meg a helyszínen addigra kaptak csak rendőri védelmet. Az uppsalai rendőrség szóvivője, Lisa Sannervik szerint a tűzoltók biztonsága került volna veszélybe, ha rendőri biztosítás nélkül végezték volna a munkájukat. Az utóbbi időben ugyanis többször is volt példa arra, hogy a hatóságok embereire migránsok támadtak.

A tűzben legalább ötven autó károsodott, több teljesen kiégett. A szemtanú, aki értesítette a hatóságokat, 45 percig várt a helyszínen a tűzoltókra, és alig akarta elhinni a késlekedés okát, mikor a diszpécserrel beszélt.

Sannervik nem is tagadta, hogy a tűzoltók szándékosan késtek, biztonsági okokból nem mentek ki az érintett területre. Mint fogalmazott: „Már több olyan esetünk is volt, hogy a tűzoltókat kövekkel dobálták a kerületben. Természetesen a döntésünk sajnálatos a környék lakóira nézve, de a csapatunk biztonsága a legfőbb prioritás számunkra.”

 

Az egység csak akkor kezdett el oltani, mikor megérkezett a felfegyverzett rohamrendőri csapat, amely megtisztította a garázsok környékét a migránsoktól. Sannervik szerint a tüzet bosszúból gyújthatták, ugyanis a múlt héten a rendőrség több embert is letartóztatott Gottsundában, akik drogkereskedelemben érintett bűnbandákhoz tartozhattak.

Kapcsolódó cikkeink