Ferenc pápa: Nem fogyasztói árucikkek vagyunk

Téma: 

Magány és üresség uralta széttöredezett társadalomban élünk, amely elvesztette a nevetés, a játék és a nyugalom értékeit - figyelmeztetett Ferenc pápa vasárnap újévi homíliájában a római Szent Péter-bazilikában.

“Nem fogyasztói árucikkek vagyunk, hanem arra vagyunk hivatottak, hogy egymással törődjünk” – fogalmazott a katolikus egyházfő. Kiemelte a családok és különösen az anyák szerepét, akik – a pápa szavai szerint – “az individuális és önző tendenciák” legerősebb ellenszerei.

EPA

“Egy anyák nélküli társadalom nemcsak kegyetlen, hanem hideg társadalom is lenne” – mondta Ferenc pápa, hozzátéve, hogy az anyák sokszor feltétlen odaadásról és a remény erejéről tesznek tanúbizonyságot.

A katolikus egyházfő azt is hangsúlyozta, hogy több alázatra és gyengédségre lenne szükség a világban, kiemelve, hogy ezek a tulajdonságok nem a gyengeség, hanem éppen az erő jelei.

Ferenc pápa az újévi mise után megemlékezett az Isztambulban szilveszterkor elkövetett terrortámadás áldozatairól is. “Sajnos az erőszak ismét lecsapott, éppen a kívánságok és a reménység éjszakáján” – fogalmazott az egyházfő, hozzátéve, hogy imáiba foglalja az áldozatok hozzátartozóit, a sérülteket és az egész török népet.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Ferenc pápa: Mindannyian úton vagyunk

Karácsony ünnepének fényéről és az emberi történelemben gyakori sötétségről beszélt első karácsonyi homíliájában Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában.

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Rendkívüli időszak elé nézünk, szükségünk van a bennünket, magyarokat jellemző erőre, bátorságra, és legfőképpen az egységünkre - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Ferenc pápa: 2015 -  a szerzetesek éve

Ferenc pápa a szerzetesek évének hirdette meg 2015-öt.

A közel Franciaország méretű és Németországnál népesebb kínai Szecsuán tartomány kereskedelmi- és ipari delegációját pénteken a Megyeházán fogadta dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

 

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma