Hackerek vették célba a CNN, a Time és a Washington Post oldalát

Téma: 

A damaszkuszi kormányhoz hű, Szíriai Elektronikus Hadsereg elnevezésű csoport csütörtökön magára vállalt több, amerikai médiaportálok ellen elkövetett hackertámadást. A támadás célpontjai között szerepelt a washingtonpost.com, a time.com és a cnn.com is. Az elkövetők az Outbrain médiaszolgáltatást törték fel, amelynek segítségével a médiumok másutt megjelent tartalmakat kínálnak fel a honlapjukon.

A Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató csoport Twitter-üzenetben ismerte el felelősségét. A Szíriai Elektronikus Hadsereg májusban egyebek között a brit Financial Times ellen indított támadást. A szervezet azt állítja, hogy korábban manipulálta az AP hírügynökség, az al-Dzsazíra és a BBC twitteres hírszolgáltatását is.

A Washington Post szóvivője azt mondta, csütörtökön reggel, egy félórányi időszakban, a lap egyes cikkeinek megnyitásakor az olvasó a hackercsoport honlapján találhatta magát. A CNN elismerte, hogy webtartalom-ajánló szolgáltatása átmenetileg fenyegetettségnek volt kitéve. A Time magazinnál vizsgálatot indítottak az ügyben, de támadást nem észleltek.

Kapcsolódó cikkeink

A The Washington Post című amerikai napilap is megkezdi az átállást az előfizetéses internetes tartalomszolgáltatásra. Akit nem csak a képregény és a rejtvény érdekel, azt minimum 9 dollár 99 cent megfizetésére kötelezi.

Hackerek támadták meg az Apple-t

Hackerek támadták meg az Apple számítógépeit - közölte kedden a Reuters hírügynökséggel az cég. A társaság szerint ugyanarról a csoportról van szó, amelyik a Facebook ellen intézett támadást.

A bódvalenkei freskófalu a Washington Postban. A tekintélyes amerikai napilap hosszabb riportot közölt a borsodi faluról, amely jelenleg a világon az egyetlen olyan település, ahol a falakat műalkotások borítják.

EPA

Varsó és Washington szerint az Északi Áramlat-2 gázvezeték aláássa Európa biztonságát és energetikai stabilitását – hangsúlyozta szombaton Varsóban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter.

2019. május 21., kedd, Konstantin