Hamarosan kiadhatja az engedélyt a WHO a kínai vakcinára

Téma: 

Az egészségügyi világszervezet várhatóan rövid időn belül kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára – ezt Menczer Tamás mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban. Az államtitkár szerint akár már a jövő héten megadhatják az engedélyt.

 

MTI Fotó Rosta Tibor

„Ha ez megtörténik, akkor végérvényesen bebizonyosodik, hogy minden, amit a baloldal mondott a kínai vakcináról, hazugság volt. Magyarországra idáig 1,7 millió kínai vakcina érkezett, a jövő héten érkezik még 400 ezer és májusban 2,9 millió. Az oltás életet ment” – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Szombaton érkezett minden idők legnagyobb hazai vakcinaszállítmánya Magyarországra, ami 600 ezer Sinopharm oltóanyagot jelent.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már

a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert.

„Ez egy hatalmas lépés a győzelem felé! Hatalmas lépés afelé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és az élet visszatérjen a normalitás talajára” – fogalmazott a tárcavezető.

A négymillió beoltott után újabb enyhítések lépnek életbe, egy sor szolgáltatás válik elérhetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkeink

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

 

Elkezdődhetnek a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tanuszoda beruházások Tokajban is. Ezt Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentette be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

MTI Fotó Kálmándy Ferenc

Elsősorban a daganatos betegségek megelőzése érdekében tíz egészségügyi szűrőbusz járja az országot, ez a flotta hamarosan megduplázódik – közölte a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke, a városi Salkaházi Sára-program igazgatója kedden az egyik...

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma