Heves vihar vonul át az Egyesült Államokon

Téma: 

Erős viharra való figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Egyesült Államoknak egy, a középnyugati területektől a keleti partpartvidékig terjedő hatalmas zónájára a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős amerikai kormányhivatal (FEMA). A FEMA szerint a nyugatról keletre vonuló viharrendszer a nap folyamán szélsőséges időjárási viszonyokat, károkat és áramkimaradást okozhat Iowa, Illinois, Indiana Michigan és Ohio állam egyes területein. A potenciális veszélyzóna a csütörtök éjjeltől péntekig különböző mértékben az Egyesült Államok keleti harmadát veszélyeztetheti, az atlanti partvidéken Floridától Új-Angliáig.
A katasztrófavédelem figyelmeztetett, hogy az erős széllel és zivatarokkal fenyegető viharban elszigetelt tornádók is keletkezhetnek. A FEMA felszólította az érintett területek lakosságát, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat előrejelzését és kövesse a helyi hatóságok utasításait, valamint töltse fel élelmiszer- és vízkészletét és készüljön fel áramkimaradásra is.
Chicagóban szerda este elmaradt a White Sox és a torontói Blue Jays baseball-összecsapása és töröltek egy, a Millennium Parkba meghirdetett szimfonikus zenekari koncertet is. A város tömegközlekedése szünetel, az Északnyugati Egyetemen pedig felfüggesztették az oktatást.
A The Detroit News internetes oldalán csütörtökön közölte, hogy a szélvihar csűröket rongált meg Ohio északnyugati részén. Iowában legkevesebb három épület összedőlt, Wisconsinban pedig a szél leszakította egy nagyáruház tetejét. A középnyugati államokban megszakadt több tízezer ember áramellátása. Pennsylvaniában a fenyegető vihar miatt felfüggesztették a U.S. Open golfbajnokság első fordulóját. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Országszerte heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyére másodfokú...

 Miskolcra és környékére  orkánerejű széllel csapott le a vihar

Miskolcra és környékére orkánerejű széllel csapott le a vihar, a tűzoltókat főleg fakidőlések miatt riasztották eddig. A megyében elsősorban Miskolcon okozott és okoz gondot a heves esőzéssel kísért vihar.

Nem láttak még ilyen pusztítást, és csak 10 percig tartott a vihar

A heves szél és a tojás nagyságú jégeső házak tetejét bontotta meg, elverte a termést és fákat döntött ki. Vasárnap főleg az ország északi, északkeleti részén, illetve estétől a délnyugati országrészben alakulhat ki zivatar.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma