It's a boy - Katalin kisfiát ünneplik Londonban

Téma: 

Óriási örömmel fogadták a britek Londonban, hogy hétfőn megszületett Katalin hercegnő kisfia. A királyi család tagjain kívül David Cameron brit kormányfő is örömét fejezte ki és jókívánságait küldte Katalin hercegnőnek, aki hétfő délután életet adott a cambridge-i hercegnek. A kisfiú 3,8 kilóval született, nevét egyelőre nem árulták el.

A médiabeszámolók szerint Nagy-Britanniában a közvélemény is nagy örömmel fogadta a királyi utód megszületésének hírét, nagy tömeg gyűlt össze a Buckingham-palotánál, a St. Mary's kórháznál a Boldog Születésnapot című dalt kezdték énekelni, a Trafalgar téri szökőkutat pedig kék fénnyel világították meg - ezzel jelezve, hogy kisfiú született.

A gyermek megérkezésének hírét a London egyik legmagasabb épületének számító BT Tower adótornyon is kozzétették, a tengerentúlon pedig a korábbi hírek szerint szintén az újszülött nemére utalva kék fénnyel világítják meg az USA és a Kanada határán található Niagara-vízesést.

A Google speciális online üdvözlőlapot nyitott azoknak a felhasználóknak, akik szintén el szeretnék küldeniük jókívánságaikat a hercegi párnak. A virtuális üdvözlőlapot bárki aláírhatja augusztus 6-ig.

Kapcsolódó cikkeink

Turek Miklós Radnótiról szóló versszínház-előadását mutatják be Londonban Árny az árnyban címmel a Magyar Kulturális Központban pénteken a Stage in London szervezésében.

Katalin hercegnőről, a brit trón majdani várományosának hitveséről készült intim sajtófotók külföldi felbukkanása szít ismét indulatokat Londonban.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Mától családokért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozik Novák Katalin.

2021. június 24., csütörtök, Iván