Kazahsztánba megy a magyar bodza

Téma: 

Magyarországról 32 cég mutatkozik be a World Food Kazahsztán rendezvényen november 2. és 4. között - közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) szerdán az MTI-vel.

Közép-Ázsia egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán az idén 36 ország 456 kiállítója ismerteti meg  termékeit több mint 5 ezer szakmai látogatóval.

Origo

A magyar cégek az AMC standján mutatkoznak be, a Magyar Nemzeti Kereskedőház 12 céget, míg a Fruitmarketing 20 termelői szerveződést képvisel a vásáron négyféle termékkel (meggy, alma, bodza, homoktövis).

A közleményben Baranyi András, Magyarország kazahsztáni nagykövete hangsúlyozta: Kazahsztán számára fontosak a magyar kapcsolatok. Emlékeztetett arra, hogy az idén kezdte működését a Kazah-Magyar Közös Beruházási Alap, amely az Eximbank és a KazAgro Holding közös finanszírozásával 40 millió dolláros alaptőkével jött létre. Az ázsiai országban ez az első nemzetközi befektetési alap, amelynek fő törekvése a magyar technológia alkalmazása a helyi termelésben, és így a közös gyártás elősegítése. A kiállítás ennek az együttműködésnek is fórumot biztosít – tette hozzá.

Lipcsey György az Agrármarketing Centrum igazgatójának tájékoztatása szerint a kiállítás eredményeként a 2017-es Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szakmai napjára meghívást kapnak a kazah üzletemberek is, ahol további magyar termékeket ismerhetnek meg.

Forrás: MTI

Kép: Origo

Kapcsolódó cikkeink

A közvetlenül átadott bűnmegelőzési információ felér egy biztonsági lakattal. Ezt felismerve idős embereknek szervezett, illetve szervez bűnmegelőzési előadásokat a Miskolci Rendőrkapitányság. A legutóbbi ilyen témájú rendezvényt 2013.

Szegedi Márton a bukott politikus a múlt héten még nem tudta, hogy marad vagy megy

"Mától fogva nem pártkatonaként, hanem csupán gyermekei és városa jövőjét szem előtt tartó családapaként, lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért.

 Zagyva: Ha itt ez megy, akkor mi mehet Borsodban?

A kerékpárt annak ellenére lopták el, hogy az Országgyűlés Hivatalának épülete előtti parkolót biztonsági őr és több kamera is figyeli

„A Hivatal Házhoz megy” lakossági fórumsorozat 2013 júniusában indult. Elsődleges célja az, hogy a város vezetői megismerjék és ezzel együtt megoldást is találjanak az itt élőket foglalkoztató gondokra, problémákra.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia